måndag, oktober 17, 2016

Vilka nya sporter kommer vi se under nästa vinter-OS?All spänning som vi såg på friidrotten under OS i Rio 2016 fick mig verkligen att börja tänka på nästa vinter-OS.

Samtidigt som all träning och förberedelse föregår sådana här stora idrottsevenemang är det alltid stora debatter kring vilka nya sporter som ska få vara med under nästa episka sportevenemang.

Det är fortfarande en bra bit till nästa vinter-OS i februari 2018 i Pyeongchang i Sydkorea men det har redan pågått intensiva diskussioner kring ett par nya spännande evenemang som ska vara med.

Mest noterbart är den nationella lagtävlingen för alpin skidåkning som skulle kunna vara en av de mest fascinerande nykomlingarna. Liknande evenemang har redan hållits på stora scener, som under världsmästerskapen i alpin skidsport 2015.

Detta ägde rum i Colorado i USA där det svenska laget med Maria Pietilä Holmner, Anna Swenn-Larsson, Mattias Hargin och André Myhrer stod för en stark prestation och kammade hem en välförtjänt bronsmedalj.Kontroversen som uppstod efter att det meddelades att parallell-slalom i snowboarding inte ska vara med i Pyeongchang visar att dessa sportdebatter verkligen engagerar fansen.

Det är uppenbarligen inte bara när det kommer till vinter-OS som det blir debatt kring liknande saker med tanke på att poker nu anses vara en sport. Och med tanke på hur enkelt det är att göra uttag på WinTingo så ser vi nu en global trend för spelautomater. Kanske är det bara en fråga om tid innan vi ser spelautomater på OS också.

Och om man tittar tillbaka i historien för vinter-OS kan sådana idéer faktiskt inte framstå som helt osannolika. Tidigare vinter-OS har sett grenar som skidkörning och till och med skidbalett under 1992 års OS.

Dessutom fanns det till och med tillfällen när militären var inblandad i OS på liknande sätt som moderna tiders skidskytte. Som tur är har vi nuförtiden inte militärt deltagande i våra sportarenor. Istället kan vi se framemot att se olympiska legendarer som Ole Einar Bjørndalen i skidskytte under nästa vinter-OS.

Den norska stjärnan befinner sig förvisso mot slutet av sin karriär men han kommer se framemot vinter-OS 2018 för en chans att vinna ett par extra medaljer till sin redan fenomenala samling på tretton medaljer.

Det visar framför allt att oavsett vi åker skidor eller spelar på spelautomater online så finns det inget som går upp mot att ägna livet åt något och få otroliga resultat.

Inga kommentarer: