söndag, november 13, 2016

3,5 timmar stakning i tösnö


Godkväll!

Fars dag idag, så det är två middagar för mig och Amanda. Först hos hennes föräldrar och därefter mina. Fint med god mat och trevligt sällskap!

Har under förmiddagen tränat också. 3,5 timmar stakning i sällskap med Adam Larsson. Helvete vilka kontraster från gårdagen. Sol och en fin "sportlovsdag" igår. Idag var det "rena hatet" med tösnö och regntunga moln. Men det hindrade väl inte oss från att träna såklart. Men för första gången någonsin så var faktiskt Adam Larsson lite less, han hade vallat med burk och det fattar ni kanske att det var ett katastrofalt val?! Hans kommentar: "Det är ju på grund av detta som stakningen slagit igenom". Huruvida det stämmer låter vi vara osagt. Men det är ju en av anledningarna till att jag hellre väljer stakning eller skate på vintrarna. Fästvallning och väderomslag är inte någon vinnande kombination för mig.

Jag använder nästan alltid den större trugan från KV+. I alla fall när jag stakar. Att ha dåligt stavfäste är ju ingen höjdare direkt. Idag hjälpte dock inte stora trugor, stavarna sjönk rätt igenom ner till grundvattnet. Trist med tösnö. Rädd för att det kommer töa bort helt om plusgraderna ska fortsätta som prognoserna hotar med. Aldrig får man då vara nöjd. Sol och fem minus funkar för mig, eller vad säger ni?!

Kroppen var lite loj idag. Trött från gårdagens stakintervaller och kanske i lite behov av en långsovning. Men man kan inte få allt. Det funkade ändå utan problem att staka hela passet på bara vatten i bältet. Det här med fasta och att lära kroppen använda fett som energikälla är nog inte så tokigt. Dock tror jag det är lite individuellt, även om jag är övertygad om att man kan träna upp den förmågan. 

Med en halvtimme kvar av passet så lade jag in tio stycken fartökningar á 20 stavtag, med lika många i vila. Passade på att göra det i lätt terräng för att få upp lite fart. Fick upp pulsen till över 150 då i alla fall, så det var inte helt fel på en dag när hjärtat knappt slog. 

Det var dagens träning det, tack för mig. 

Inga kommentarer: