lördag, november 05, 2016

51,2 kilometer på 700 metersslingan


Det där var ju roligt. Till och med så roligt att jag hann med några ytterligare varv på kortare tid, jämfört med igår. Men idag sneskejtade jag ju också, då kan det ju även för undertecknad gå snabbare. Otroligt men sant.

När jag kom till skidspåret vid Lugnet, Falun så märkte jag att jag glömt mitt fyllda vätskebälte (som jag just nu druckit ur), i Borlänge.. Blev ju självklart rätt less ett tag, men sen bestämde jag mig för att härda kroppen och bara köra på i mina tre planerade timmar. 

Efter cirka 20 minuter så såg jag på min klocka att om jag bara ökade nämnvärt så skulle jag hinna 50 kilometer. Ni förstår ju själva att så blev fallet. Farligt med GPS-klockor. Men samtidigt så ville jag få till ett lite hårdare pass idag, det kändes så pass bra och jag höll mig nästan bara inom AI under hela tiden. Visst, man hade ju stått som ett rundningsmärke om sörlänningarna varit här, men man kan ju inte jämföra sig med eliten. Enda gången jag klev på lite extra var när jag hängde på Linn Sömskars kille Ragnar Bragvin Andresen ett varv på hans intervaller. Annars var det ingen hets eller stress.

Försökte åka stort, tekniskt, avslappnat och med bra fokus hela passet. Lyckades rätt bra med det. Lyssnade på podcast hela tiden, så förlåt om jag inte var så social. Men jag vill ju fokusera och få till bra träning. Prata kan man göra på fritiden. 

Det var inga som helst problem att inte stanna, jag nötte på bara. Var varken trött eller törstig, det flöt på. Inte ens efteråt har jag varit speciellt törstig. Man dricker ju inte så mycket när man åker skidor, inte jag i alla fall. Fint att ge kroppen lite stryk.

Har på två dagar och lika många pass fått ihop 99,67 kilometer, på denna lilla slinga. Vad har jag för fel?!


Multitalangen Stefan Määttä fångade mig på bild i slutskedet av passet, han var i full färd med sin trappträning™

Siffrorna:

3,00,00 timmar
51,19 kilometer
137 snittpuls
165 maxpuls
655 höjdmeterTog en mellantid varje halvtimme2 kommentarer:

Anonym sa...

Vem är denna snabba skåning du jämt pikar i dina inlägg? Vart hittar man hans blogg så man själv kan se tider och km?

Adam Steen sa...

Oklart? Sörlänningar är ju plural :)