onsdag, november 16, 2016

Förmiddagsgym -> Mot Bruksvallarna

BloggerImage

En av mina maxövningar

God förmiddag!

Nejdå, jag har inte sovit tills nu. Jag har hunnit med en del. Vaknade upp i Borlänge, åt tre kokta ägg, bytte om till träningskläder, packade in mina prylar i Benzen och drog till Falun. 

Började dagens träningspass med att jogga ett varv runt Kolgården (11,08 min, 2,10 km). Var rätt seg i benen sedan gårdagens elghufs, så det var skönt att få jogga ur benen och få fart på blodflödet i systemet. 

Fortsatte in på Actic Britsarvet för att bränna av ett något lättare styrkepass, det såg ut ungefär som följer:

- Bänkpress: 3 x 80 - 2 x 85 - 1 x 90 kilo

- Magchrunches i maskin: 3 x 5, 89 kilo

- Enbenspress i maskin: 3 x 123 - 2 x 127 - 1 x 132 kilo

- Latsdrag: 3 x 80 - 2 x 85 - 1 x 90 kilo

- Tricepspress med hantlar: 3 x 17,5 - 2 x 17,5 - 1 x 20 kilo 

Det blev alltså något färre repetitioner än mina vanliga maxprogram. Kände mig lite starkare än senast. Jag fortsatte sedan gymprogramet med att köra ett varv på mitt TRX-program, vill ju som ni vet underhålla det under säsongen, för ryggen och bålstyrkans skull. Avslutade sedan det hela med tre stycken korta impulser på SkiErgen. 

Ett kort, kvalitativt och bra pass! Tror på det här med omväxling i träningen, som att jag nu fokuserar på enbart styrkan, och då maxstyrka under ett pass i veckan. Kanske det kan göra att jag nu får lite mer fart i spåret. 

Nu sitter jag i bilen på väg mot Bruksvallarna! För första gången på många år så känns det kul att åka hit. Inte som ett "måste", vilket det alltid annars gjort. Förhoppningsvis så kanske det kan göra att jag gör bättre från mig på tävlingarna också, då det kanske blir mer avslappad inställning till det hela. Jag kommer att bo tillsammans med åkarna från Sundbyberg, alltså samma gäng som jag var på läger i Italien med för en tid sedan. Det blir kanon det! 

Planen är att stanna i Sveg för lunch och inhandling av frukost. Sedan blir det raka spåret till Bruksvallarna. Får se om det eventuellt blir ett pass i eftermiddag, annars kanske jag bara tar det lugnt och slappnar av. Kan vara skönt det också!

BloggerImage
BloggerImage

Inga kommentarer: