torsdag, november 03, 2016

Fyra kalla timmar, med intervaller


På slutet av delmoment ett under dagens träning; Löpning med stavar, här på Jungfruberget, Falun


Detta är mot slutet av det andra och sista delmomentet; Stakning på Elpex-treor, här i Bergsgården, Falun


Efter många om och men så kom jag äntligen ut på ett träningspass även idag. Men det satt långt inne. Trött var jag under de första timmarna också, men mest från gymstyrkan igår, den träningsvärken var inte god att tas med. Pulsen var något lägre också, men det brukar jag ha när mina muskler ömmar. Ville ändå ha lite intervalltid idag, men jag bestämde mig tidigt för att inte ta allt för stor notis av en låg puls, gick istället på insats och ansträngning. 

Träningen började som ni kanske redan förstått med en löpsväng, i händerna hade jag stavar. Jag försökte få till fin kupering på Jungfruberget, Lugnet och åter Jungfruberget. Totalt sprang jag i 2,30 timmar, på den tiden hann jag med 50 minuter AIII (under mjölksyratröskeln), fördelat på: 20 - 10 - 7 - 4 - 7 - 2 minuter. På hela passet hann jag 24,43 kilometer och plockade 665 höjdmeter.

När jag sprungit klart så bytte jag om till rullskidsutrustning och gav mig iväg. Efter fem minuter så började jag frysa som en galning om mina känsliga fingrar, så det var bara att vända om och hämta ett par tjockare vantar. Hur ska detta gå i vinter? Frusit mer än någonsin om fingrarna de senaste veckorna.. Nu funkade det dock med ett par tjocka as. Rullskidsturen gick i stort sett runt sjön Varpan, med lite extrasvängar uppför långbacken i Österå och bort till Bergsgården. Två intervaller hanns med även här, ett tröskeldrag på 15 minuter som avslutades på toppen av nyss nämnda backe i Österå. Någon minut därefter så körde jag ett tio minuter långt 70"-20"-block. 

Under rullskidsturen så invigde jag min nya pannlampa från bikeray, den satt riktigt bra och den lyste mer än väl! Jag kände mig rätt trött i början idag, men vaknade till mot slutet av passet, så det var skönt. Drack en Vitamin Well+ och en liter vatten under passet, inga andra energitillskott, fungerade fint! På de 90 minuter jag åkte rullskidor hann jag 24,90 kilometer och plockade 175 höjdmeter.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hur är batteritiden på lampan? Letar en ny smidig lampa men den behöver nog bra batterilängd. Vad är det för batteri, uppladdningsbart å följer laddaren med i så fall?

Adam Steen sa...

120 minuter på full effekt. Uppladdningsbart och laddare medföljer.

Anders sa...

Vad äter du för "kvällsmat" efter ett sånt här pass? Enligt min ringa kunskap borde det vara en kaloriförbrukning på minst 2000 kcal netto! Persoligen skulle jag tycka det vore kul att höra mer om din kost.

Adam Steen sa...

Åt bara frukost innan igår. Direkt efter åt jag en matlåda med korv stroganoff. Sedan blev det väl kanske något popcorn och några bitar lösgodis på kvällen. Kan försöka skriva lite mer om min kost :) men jag håller frukosten lika som i somras; 3 kokta ägg och 3-5 riskakor(majskakor).