tisdag, november 29, 2016

Jämna varvtider och annat

 
Fin morgon i grannkommunen, på väg till jobbet

Hej hej. 

Sitter här på rasten och bloggar, samt kollar av
sportdryck, geler och energikakor inför vinterns långlopp. Jag vill ju gärna ha koffein i drycken och gelerna, det är väl i princip det enda kravet jag har. Sen får det ju inte smaka as heller. Men jag kan inte minnas någon sportdryck som smakat illa faktiskt. 

Jämna varvtider

En sista grej om tävlingen i söndags, så kan vi släppa den sen. Inte bara resultatlistan påvisade att jag höll skapligt jämt tempo. Jag gjorde även ett Strava-segment på tävlingsbanan (minus stadion), och då fick jag fram följande tider:


Nederst är första varvet, överst det sista. Då kanske ni kan räkna ut övriga också?! 

Mäktigt att vara inom nio sekunder på alla fem varven. Kanske att jag öppnat lite för fegt. Det är nog mest en mental grej, för om jag vill så brukar jag ju kunna åka skapligt fort på kort och i sprint, framförallt i skate. Men det visar ju i alla fall på bra uthållighet, fartkänsla och att träningen gett resultat (vi kan iaf låtsas som det va?). 

Lite träning

Jag känner mig inte alltför sänkt idag. Skönt så. Efter förra veckans nederlag när jag inte ens tog 90 i bänkpress så lyckades jag ju med det igår. Dessutom så fick jag till bra tider på SkiErgen. Så min form borde ju vara på ingång. De här elghufs-mjölksyrapassen är nog inte fy skam. 

När jag framöver ska ut och söka med ljus & lykta efter formen så gäller det mest att försöka få till en bra balans mellan hårda pass, lätta pass och vila. Med lite tur så ska nog det gå bra. 

Idag så ska jag på ett möte direkt efter jobbet, det gör att jag planerat in en vilodag idag. Vill inte hålla på stressa ut för sent på något halvdant pass. Dessutom så har jag ju fått till tre dagar i rad med bra pass. 

Imorgon så blir det ett nytt bra pass tänkte jag, nämligen; elghufs. Var ute på uppvärmningen innan styrkan igår för att reka en lite längre variant av intervallerna och hittade en bra sträckning på nästan 1,5 kilometer, mestadels uppför. Det är fin terräng omkring Lugnet och hoppbackarna, men det visste ni ju såklart redan?! 

Det var väl allt för nu!

Inga kommentarer: