måndag, november 21, 2016

Måndagsmonolog

BloggerImage

Nya stavar

Med två par nya KV+ på axeln. Nu går dessa skönheter med svart nederdel att köpa för er vanliga dödliga också. Jag brukar aldrig känna någon skillnad på nya versioner av stavar, har alltid varit helt övertygad om att det bara är designen som skiljer. Men i detta fall så upplever jag dom bättre än sina föregångare. Jag hade ju förmånen att åka med dom redan förra året. Största skillnaden jag upplever med dessa är att dom är styvare, vissa gillar det, andra gillar det kanske inte lika mycket. Men jag vill gärna ha en styv stav som levererar kraften rätt ner i marken. Ofta är det styvheten som skiljer sig mot billigare stavar som kan vara ungefär lika lätta. Dessutom så vill jag ha en bra pendel i staven. Det förlorar jag dock en aning då jag nästan alltid stakar med den större trugan från KV. Men hellre bra stavfäste än pendel, i alla fall på långlopp. Lite tankar kring stavar bara..

Tillbaka på jobb

Nu är jag tillbaka på jobbet igen. Lite skönt ändå. Men samtidigt så vill man ju alltid vara ledig. Dock så är det varken så mycket timmar som ska in, ej heller är det något inbjudande träningsväder som vi bjuds på. Regn och plus sju grader är då jag helst utan. Kul att vi hade vinter i två dagar här nere i alla fall.. Så det går lika bra att vara på jobbet en gråtrist dag som denna. Dock så hade jag gärna sett att jag sovit lite bättre, måste försöka ta tag i det där. Låg vaken stora delar även i natt, sjukt. Förr trodde jag att mina sömnproblem berodde på att jag hade en ganska ojämn dygnsrytm, men numera både lägger jag mig och går upp vid anständiga tider. 

Formtoppning och träning

Förra veckan så skramlande jag ihop 16 träningstimmar, varav 13 på skidor under torsdag till söndag. Kanske inte är så konstigt att jag var lite sliten. Vanan att åka skidor, samt köra dubbelpass är ju inte riktigt där än. Jag måste dock fortsätta påminna mig själv om att det inte är någon fara, utan att det är enligt min plan. 

Det är ju från januari som jag vill vara i form, eftersom att det är då långloppen börjar. Och det är ju faktiskt för det jag tränat en hel barmarkssäsong nu. Inte bara med inriktning mot långlopp, utan också med tanke på att min träningmängd (i mina mått mätt) fortsatt är skapligt hög. Enligt min plan så ska jag ha 60 träningstimmar denna fyraveckorsperiod som nu är halvvägs, (31 avklarade hittills). Så fortsatt lite timfokus, men så sakterliga lägga in mer hårda pass, såsom tävlingar och sen fortsatta med min maxstyrka som planerat. 

På torsdag så drar jag till Idre Fjäll. Dels för att få fortsatt skidvana, men också för att tävla 15 km skate på söndag. Det blir toppen! 

Idag så vilar jag ju såklart. Dessutom så fastar jag som brukligt. Blev lite för mycket godis för mig under förra veckan, så jag måste försöka få bort överskottsfettlagret. Imorgon så tänkte jag köra elghufsintervaller för att få lite tid i "röd pulszon" och på onsdag tänkte jag köra styrka! 

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Adam!
Vilka hörlurar använder du, när du tränar med musik/poddar i öronen?
Lycka till i vinter!

Janne sa...

Du är inte i Idre 3-6 dec nåt? Skulle behöva en lektion i skidåkning då vi är på kompisläger där.

Adam Steen sa...

Jag använder dessa: https://www.bose.se/sv_se/products/headphones/over_ear_headphones/soundlink-around-ear-wireless-headphones-ii.html#v=soundlink_ae_headphones_ii_black

Tyvärr inte. Är i Idre torsdag till söndag bara. Så du får återkomma om du är i Falun :)