tisdag, november 29, 2016

Nya träningsbrillor

Tjo! 

Fick äran att testa tre par nya träningsbrillor från Synsam sports/SportOptik. Riktigt schysst och väldigt bra service från dom. Tack för det. Jag ska ju inte sticka under stolen med att jag är lite utav en Oakley-frälst kille. Jag fick ju lite brillor utav dom under förra säsongen och det är bara just Oakleys glasögon som jag tränat och tävlat i under det senaste året. Men nu ska jag alltså testa två andra märken, ett par Adidas och ett par Rudy Project. Tidigare i min karriär har jag faktiskt använt båda märkena, mest Adidas. Jag gillade ju dessa då, så det borde ju gå även nu. 

Här är de tre olika brillorna:Adidas Evil Eye Halfrim Pro Large - I paketet ingår inte bara ett "hardcase" att skydda bågarna med. Det medföljer också en extralins i lite mer orange färg, vilket fungerar kontrasthöjande i lite sämre ljusförhållanden. 

Det går att justera bågarna, samt näsbryggan, för att få bästa möjliga komfort. Tycker bågen sitter helt okej på mitt ansikte, men den hade gärna fått klämma åt lite mer, samt ha mer gummi på insidan av skalmarna, för att sitta bättre. Den mörka linsen fungerar kanon i solljus och återger färger väldigt bra! Helhetsintrycket är dock att dom känns en aning plastiga, åtminstone för min smak. Den har dock ett rätt coolt och tufft utseende, vilket gör den till ett säkert val!

Betyg: 7/10


Rudy Project Rydon - Denna bågen känns mer rejäl än Adidas, den är tillverkad i ett mindre plastigt material (aluminium, magnesium, kol, silikon och titan), det gör bågen oerhört lätt och smidig. Det märks knappt att du har den på dig. Du kan ställa in näsbyggan och skalmarna genom att böja dom, vilket gör att du lätt kan få dom exakt som du vill. Även till denna båge medföljer det ett "hardcase". Linsen till dessa är orange/röd och fungerar kontrasthöjande och väldigt bra i lite sämre ljusförhållanden. Denna båge gör utan tvekan sitt jobb och du kommer inte bli besviken!

Betyg: 8/10


Oakley Wind Jacket 2.0 - Dessa brillor verkar inte ha kommit ut till försäljning hos Synsam ännu, men snart så. Ända sedan i våras när jag såg Petter Northug med dessa så har jag suktat efter dom. Visst, det medföljer inget "hardcase", de sitter inte klockrent (såvida du inte använder det medföljande bandet) och de immar rätt lätt vid lägre farter. Men vad gör väl det? Det finns ju inte någon båge som är coolare på hela marknaden ju?! 

Jag tävlade med dessa i Idre i helgen, och jag kommer garanterat använda dom igen! Linsen är en Prizm snow, vilket gör att den är grym i just snöförhållanden, du får en outstanding återgivelse av det du ska se i skidspåret! 

Betyg: 12/10

4 kommentarer:

Anonym sa...

Briko.. varför har du det bara under skidorna och inte på huvudet? Saknar att se åkare som bär raider extreme och lucifer=)=)=)

Adam Steen sa...

Haha ja, det kan man fråga sig, det var tider det! Eller varför inte de gamla klassikerna "shot" eller "zen"? Tyvärr betalar dom ju för dåligt.

Anonym sa...

Ett par gula och lila shot a'la 1997... fina grejer det.. är inte helt olik jawbreaker...

Adam Steen sa...

Exakt! :)