fredag, november 11, 2016

Premiäråkt på Lugnets långa spår!


Jo hörni, idag har jag åkt tre varv skate på Lugnets 15 kilometersspår! Förhållandena var över förväntan, det var väldigt dåligt upp till elljussspåret, dåligt på elljusspåret, okej på milen och riktigt fint på de fem kilometer extra man åker på 15-spåret! Riktigt njutbart att slippa nöta omkring på 700 meter. Du kanske inte ska ta dina bästa skidpar dock, det är inte heller tillräckligt bra för att åka intervaller, men väl distanspass! 

Tiden gick så mycket fortare idag när jag endast behövde åkte tre varv. Njutbart så det förslog. Första halvan av passet så kunde jag till och med njuta av solen. Dessvärre var det ingen värme i den, utan jag frös som vanligt som ett as om mina arma fingrar. Hur ska det här gå. Termometern stod på minus 1,5 grader när jag stack ut, men när jag var klar tre timmar senare hade den krupit ner till 6 minusgrader, och nu i grannkommunen står den på hela 11 äckliga minus!!

På det sista varvet fick jag äntligen inviga min nya pannlampa på skidor också. Lyser toppenbra, dessutom är den så smidig att jag inte märkte av att den satt på huvudet. Det måste ju vara ett bra betyg?!

Totalt var jag ute i 3,15 timmar, åkte 44 kilometer och plockade 1005 höjdmeter! Med en halvtimme kvar av passet så lade jag in ett miniblock 10"-20" på 2,5 minuter (fem stycken) för att bryta av det monotona möljandet. 

Inga kommentarer: