måndag, december 26, 2016

Nära ett Vasalopp på två dagar

 
Vad håller man på med ens? 34 varv runt den 2,5 kilometer långa konstsnöslingan på de två senaste dagarna. Det blir strax under 86 kilometer på fem träningstimmar. Tur att det är så roligt med längdskidor och träning. Idag skrattade jag hela tiden. 

Det blev som ni kanske redan räknat ut ytterligare ett 2,30 timmarspass idag. Skate. Något mindre folk än igår, ganska mycket mer is. Utan att överdriva för mycket så tror jag att det var möjligt att åka med skridskor i spåret idag. Helvete vad det gick. Dessutom var det en rejäl vind, så halva banan hade man en skön medvind. 

Kändes helt okej, jag nötte på i min fart. Börjar dock bli lite halvless nu på att snurra runt på en kort slinga. Hur ska jag då lyckas få ihop mina planerade 15 timmar denna vecka då tro?! Man får väl bara bita ihop.. 

Med en kvart kvar av passet så lade jag in tio fartökningar á 20 stavtag, med lika många i vila däremellan. Snitpulsen landade på 129 slag idag, snitthastigheten 18,0 (rena rama Skånefarten, hoppas jag kan hänga med dessa starka karlar nu bara) och jag klättrade 840 meter. Bra pass!

Inga kommentarer: