fredag, december 16, 2016

Skejtat med en indian


Det bjöds på celebert besök i residensstaden Falun idag, David "indianen" Holmström med sin träningsgrupp Norrtälje XC var på genomresa och stannade till här för ett träningspass, innan dom därefter begav sig av mot slutdestinationen Orsa Grönklitt. Gänget ska ha träningsläger där över helgen. David är en rolig, duktig och bra kille. Många som känner honom ytligt uppfattar nog honom som en oseriös kille med "noll koll". Men faktum är att han är en grym målare, en fena på aktier och väldigt kunnig inom träning och skidteknik!

David och Magnus skulle åka i tre timmar idag, medan jag endast skulle köra i två. Passande nog så kom dom dit innan mig, så de var snälla och åkte runt nere på konstsnöslingan tills jag kom dit. Jag måste också göra en rättelse från inlägget tidigare idag, den nya hästskon är inte åkbar ännu. Men konstsnöspåret är ändå cirka 1700 meter långt. Riktigt fint preparerat där idag! Kanonerna har sprutat för fullt ett tag, så det står nog inte på fören världscupsbanorna är åkbara. Hoppas bara vi slipper mildväder.

Jag tog med mig grabbarna på ett varv runt elitspåret, 15 kilometer. Dom blev lyriska över alla fina backar. Och det kan man ju förstå om man är van med att åka på skidspår av flackare karaktär. Förutom det spåret så hann vi även med ett varv på den gamla hederliga 7,5 kilometersbanan.  

Under de två timmar jag åkte så lade jag in sex stycken impulser. Hade inte så bra tryck måste jag erkänna. Kanske för att jag enligt David "ser ut som vilken D16-åkare som helst bakifrån". Han menade att jag såg lite tunnare ut mot förra året och var mer lik en skidåkare nu. Man tackar! 

Bilder:

Strax innan toppen på Lugnets högsta punkt, med mina nya tightsStakning ute på milbananBloggarna

2 kommentarer:

Stefan sa...

Du kunde väl skänka ett par tajts till David som inte verkar ha lika fina sponskontrakt som du ;)

Adam Steen sa...

Han jobbar ju på Swix ajälv, så det får han ordna :)