söndag, december 18, 2016

Tvåa, Järnaspelen 2016


Semifinalen efter första av två varv, jag drar före Jonatan Steen och Oskar Danielsson-Frost

Det blev en heldag i Dala-Järna idag, trevligt det också! Efter skidtester och uppvärmning så blev det först en prolog på ett varv runt den 800 meter långa banan, en bana som innehöll en del kurvor och en rätt så tuff backe. Bra bana måste jag säga! Min prolog kändes helt okej och jag lyckades faktiskt bli delad etta med Jens Eriksson, båda landade på tiden 1,58. (Siffror från klockan0,83 kilometer, 171 snittpuls, 181 maxpuls, 10 höjdmeter). Totalt nio startande.

Efter prologen blev det en lång väntan innan det var dags för semifinaler. Jag fick köra den andra, tillsammans med Jonatan, Oskar, Rasmus Andersson och en ytterligare kille. I semifinalen och finalen så åkte vi två varv på banan. Här tog jag starten, höll ett halvhårt och jämnt tempo, ut på andra varvet tryckte jag på lite till för att få lucka bakåt och kunde gå i mål som vinnare. 4,19 min, 1,56 km, 173 snittpuls, 178 maxpuls.

I finalen så tog Jens starten, första varvet gick rätt lugnt, men ut på det andra så exploderade den slutlige vinnaren Jens. Det är lätt att förstå varför denna kille varit fyra på marcialonga, femma på Vasaloppet, vinnit SM-femmilen, blivit fyra i tour de ski-prologen, med mera. Det gick rätt fort när han tryckte till kan jag lova. Men jag släppte inte alltför stor lucka in mot den enda backen på banan. Höll jämn fart med honom in i mål sedan, så jag gjorde ett bra lopp jag också och kunde ohotad gå i mål som tvåa, uppskattningsvis två sekunder efter och ett antal sekunder före trean Stefan Sunnerberg. 4,03 min, 1,56 km, 175 snittpuls, 182 maxpuls.

Nöjd med dagen och kul att sprinta igen. För er som inte förstod det så stakade jag såklart alla race. Tack för en bra dag! 

Några bilder:
3 kommentarer:

Julian Schönfelder sa...

Grattis! Bra jobbat

Håkan sa...

Jens är inte en helt oäven sprinter! Han har åtminstone en sprintfinal i VC i ryggen.
Väldigt bra kört! Du borde satsa på sprint! :)

Adam Steen sa...

Tack!

Jag vet det, samt SM-medaljer :) hehe nja, känner mig klar med sprintandet, även om det är kul ibland :)