söndag, januari 08, 2017

Åtta på AXA Ski Marathon, nöjd med det! +resultat

 
Idag var det slitsamt! Tuff och utslagsgivande bana! 

Det var ett starkt startfält som drog iväg klockan elva i förmiddags. Jag höll mig lite lugnare idag och låg lite längre bak i starten. Gick rätt så halvhårt redan från start, men jag tyckte inte att jag slet med farten för mycket. När vi åkt runt Stormon efter cirka sex kilometer så var vi ett gäng på tio åkare. In i de tuffa backarna strax därefter så sprack det upp ytterligare och Fredrik Byström, Jimmie Johnsson, Markus Ottosson, Andreas Holmberg och Jerry Ahrlin fick en liten lucka på mig, Gabriel Thorn och Andreas Svensson. 

På det andra varvet så jagade vi faktiskt ikapp Jerry. Det kändes rätt stabilt där och vi fyra körde om femteplatsen där. Gick med förhållandevis billigt i långbacken, men oturligt nog så lyckades jag ramla på en isfläck i sista branten när jag skulle saxa för att spara armarna. Det var ingen liten isfläck heller, jag tog mig ingenstans och blev tvungen att krypa på alla fyra för att ta mig upp, där tappade jag Jerry och Gabriel, samtidigt som jag tyvärr hindrade Andreas. Jag blev väldigt stressad och försökte jaga ikapp grabbarna framför, men det var fruktlöst. 

Hade sedan ett bra samarbete med Andreas på det näst sista varvet och även till en början på det sista. Halvvägs in på slutvarvet så ryckte dock Andreas ifrån mig, han var starkare helt enkelt, jag höll ihop det rätt så bra tycker jag och kom i mål som en trött och nöjd åtta

Nu är jag inte lika orolig som efter träningstävlingen här den 27:e december. Nu tyckte jag att jag hängde med bättre, kroppen var rätt pigg och jag hade bra skidor. Vi åkte på Briko Maplus HP3 violett+röd och uppe på det Med S: spray-pulver-spray

Siffror från klockan:

1,48,39 timmar
40,36 kilometer
175 snittpuls
186 maxpuls
22,3 km/h snittfart
435 höjdmeter

Resultat:

 
Fler resultat här

12 kommentarer:

Petrus sa...

Bra jobbat Adam! Riktigt bra :-D

Adam Steen sa...

Tack :)

Janne sa...

Bra kvitto på att ditt upplägg håller. Grattis.

Adam Steen sa...

Det är nog det :) tack!

Anonym sa...

Du är bäst hjärtat 😘

Adam Steen sa...

Tack 😘

Anonym sa...

Skit bra kört med det motståndet!

Adam Steen sa...

Ja :)

Anonym sa...

Grymt bra kört! Vilken snittpuls hade du på loppet?

Adam Steen sa...

Det står här i inlägget...

Anonym sa...

Ok, jag tänkte på vad snittpulsen blev i % av maxpuls? Intressant att veta vad "man ska ligga på" vid långlopp.

Adam Steen sa...

Ungefär 90% :)