torsdag, januari 05, 2017

En tråkig dag i solskenet

 

Det var fint väder idag! Solen sken och landskapet var snötäckt. Lite för kallt dock för min smak, cirka 16 minusgrader när jag härjade omkring mitt på dagen där uppe. Lyckades vara ute i två timmar idag, men det satt långt inne. Fick faktiskt slita rejält med motivationen idag. Det var inte alls roligt. Det kändes inte lätt heller för den delen. Visst så bidrog nog mitt skidval med Fischer twin skin, det gjorde att jag knappt tog mig framåt i det kärva föret, dessutom var det lite halvsvårt med fästet också. Nere på konstsnön som mäter cirka 2500 meter så har jag upplevt att skidorna inte biter så bra, svårt att förklara, men det blir någon blandning av betonghårda spår och lite vatten i nu när dom sprutar snö för fullt. Uppe på de andra spåren där jag idag åkte ett varv runt 15 kilometers-slingan så var det väldigt tunt, inga spår dragna och ojämnt underlag. Så jag kom varken framåt eller bakåt, halkade mest omkring. Tipset från mig är att åka skate eller staka där uppe. 

Tog mig igenom passet i alla fall. Hoppas jag kan ta mig igenom min lite mentala svacka också. Bara att blicka framåt. Mitt liv har ju gått i stort till det mycket bättre under det senaste året, lätt då att bara stressa på i samma utan att riktigt tänka. Nu har jag väl kommit in i någon "tvivla på mig själv-period", det är väl bara att härda ut och kämpa vidare. 

Jag vet ju med mig att jag tränat hårt och bra. Min kropp ska ju vara väl förberedd inför tävlingar. Det gäller (som så många gånger förr) "bara" att jag riktar energi och fokus åt rätt håll. Samt inte tillåter mina ständigt negativa tankar att ta överhanden. Därför är det bra om jag stundtals försöker träna med andra, så jag slipper den här onda tankespiralen jag kan drabbas av ibland under mina ensampass där jag sticker ut mitt på dagen på grund av morgontröttheten. Skärpning och fokus framåt. 

 
 
Ute på 15 kilometerslingan

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur kör du inför axa?
Intervaller, styrka distans ???

Vore kul o höra hur du tänker 😀👍

Adam Steen sa...

Blir nog bara lugnt fram tills dess