tisdag, januari 24, 2017

Laddat för Sixten med drygt 1100 höjdmeter


Hörde att det var sol ute idag. Kul för er. Jag själv fick ju lov att jobba. Dra mitt strå till stacken, för att "svetsarns" budget ska gå i lås. Omåttligt hungrig på det måste jag säga.. 

När jag väl kom ifrån jobbet så var det stress; hämta termostaten till Benzen, hämta matlåda på Dala Wärdshus och därefter hem för att byta om till träningskläder. Idag hade jag lyckats komma ihåg allt, pannlampan till och med. 

Dagens träningspass blev i alla fall ett fint sådant. Jag skejtade tio varv runt min specialvariant av världscubsbanorna; jag kör först den röda 2,5 kilometersslingan som innehåller "lilla mördarbacken" och sneddar sedan av på den blåa som innehåller sprintbanan. Allt för höjdmetrarna. Ett sådant varv är ungefär 3,2 kilometer och innehåller 110 höjdmeter. Det tog cirka 14 minuter för den blötfete undertecknade att vältra sig runt ett sådant varv. Totalt blev det 2,30 timmar, 34 kilometer och 1160 höjdmeter. Det hade varit nåt för er skåningar med snittfartshysteri, dom har stängsel i kurvorna utför, så ni behöver ej oroa er. 

Idag bestämde jag mig också för att köra Sixten Memorial Race på lördag, ser ut att vara en riktigt fin bana och ett grymt arrangemang! Ses där va?!

5 kommentarer:

Unknown sa...

Du förstår ju ingenting om träningsupplägg. Om man åker 4-timmarspass i 3:00-fart med tjärade träskidor och antecknar det i dagboken som 7 i upplevd ansträngning, fatta hur fort det ska gå på tävlingarna när man ligger på 22. Enkelt.

Adam Steen sa...

??? Mongo

Anonym sa...

Kommer du gå utan fäste även på Sixten?

Julian Schönfelder sa...

Har du ungefär koll på hur mycket stigning det handlar om i helgens lopp?

Adam Steen sa...

Men alltså... ja.

Nej tyvärr. Kolla banprofilen? :)