måndag, januari 09, 2017

Långlopp nowadays, skidlektion och vilodag

 
Nyvaken 

Nya tidens långlopp

Efter tävlingen igår så var jag helt förstörd! Trött som satan, magen hade rasat och jag var helt uttömd. Det tog ända till kvällen innan jag kunde äta, alldeles för illamående och uppsvälld i magen. Brukar kunna bli det i början på säsongen efter långlopp. Man är inte van vid all sportdryck och koffein  Under gårdagens lopp så tänkte jag flera gånger under tiden att; när ska vi/ni skruva ner farten?! Det var inte många stunder som det gick lugnt, som förr om åren när man åkte långlopp. Det var/är nästan attack hela tiden nu. När Andreas Svensson åkte ifrån mig på sista varvet så var det nästan skönt att kunna åka i mitt eget tempo tyckte jag då, även om jag såklart ville och försökte hänga på, samt jaga ikapp. 

Skidlektion

Efter jag kommit hem från Grönklitt igår så hade jag en skidlektion på Lugnet. Kul som vanligt! Skoj att få lära ut det man kan till intresserade och även roligt att se när dom för framsteg. Jag försöker prata om varje delteknik/växel, visa själv i praktiken, därefter låta min "elev" åka och sedan ge hen nycklar att arbeta med. Det brukar vara uppskattat och jag tycker att det är en bra modell att jobba efter! 

Vilodag

Idag ska jag ta en välbehövlig vilodag. Trodde dock att jag skulle känna mig mer trasig i kroppen än vad jag gör. Men som vanligt den senaste tiden så blev det dusch i kallt vatten (tre minuter per dag, därefter varmt såklart, jag är väl inte psyk?), jag låg också på spikmattan innan jag skulle sova. Dessa två små saker kan nog kanske hjälpa återhämtningen en aning. Då det är vilodag idag så kör jag också fasta, det kommer jag  också fortsätta med, det funkar bra för mig. Bara för att det är vilodag så kommer jag dock inte sitta still på röven hela dagen, vi ska snart ut på en promenad med Boss och därefter så ska jag till tandläkaren för att laga ett hål, usch. 

Inga kommentarer: