onsdag, januari 11, 2017

Skejtintervaller i blötsnö och motvind


Njuter till fullo 

Godkväll!

Första jobbdagen avklarad, fem månader kvar till sommarlov nu.. Hur ska jag överleva? Tog mig igenom denna dag i alla fall, men det var en mental kamp i mitt huvud i bilen dit imorse. Hoppas det släpper. 

När jag jobbat klart så stod dagens huvuduppgift för dörren; skateintervaller. Det blev väl en jävla huvuduppgift också; blötsnö som föll från himlen, samt en galen mordvind motvind. Skön kombo. Lyckades så när på att hålla humöret och skallen i schack. Det var tur att pulsen låg på de nivåer jag ville, annars hade jag nog brutit av något, eller någon. Dessutom så höll jag på frysa fingrarna av mig efter avslutade intervaller, trots att det var nollgradigt och att jag hade ett par "överhandskar" över mina vanliga handskar när jag värmde upp. Det är kul det här med längdskidåkning, ni borde prova det någongång. Inte? Nehe. 

Nåväl, jag värmde upp i 40 minuter idag (timmarna måste ju in, det verkar ha lagts på is i min tillvaro för närvarande), på slutet av uppvärmningen så körde jag tio stycken fartökningar á 20 stavtag, för att väcka kroppen en aning. Därefter körde jag (och min bror Jone som var med och lyckades även hänga på mig på alla, det kan ha bidragit till min "nästan-urballning"):

10 - 8 - 6 - 4 - 3 - 2 -1 minuter (2 minuter vila mellan varje) + 2x30" (1 minut vila)

Det kändes helt okej i kroppen ändå idag faktiskt, jag höll en lagom tröskelintensitet och som tidigare nämnt så var pulsen på bra nivåer. Törs dock inte nämna några snitthastigheter här, med rädsla av att bli hånad av våra vänner från söder, som hade kört i snabbare fart på osicklade skidor och med A0-intensitet. Jag fick ut det jag ville av passet i alla fall och än har jag inte sett några "sörlänningar" mer än på Strava och möjligen Facebook. 

Två timmar kunde jag just bokföra i min glesa träningsdagbok, fint det. Här runkar man omkring och kör enkelpass, medan man ser mina arbetsskygga arbetslösa konkurrenter köra dubbelpass som galningar. Fast å andra sidan; man tränar väl på sommar och höst?! Nu gäller det att söka form istället och sedermera behålla den.    Den ofrivillige skejtaren

Inga kommentarer: