lördag, januari 07, 2017

Skidtester, bantest och lite intervaller

 
Ett riktigt "brögäng"

Tja. 

Då har man spenderat nästan en dag uppe i vackra Orsa Grönklitt, tillsammans med i princip alla andra människor på hela jorden. Helvete med folk det var där alltså. Kors och tvärs. Att det är så roligt med längdskidor?! Verkar onekligen vara en populär aktivitet. Mycket folk i skidskolorna där. Ni vet väl att ni även kan anlita mig för skidskolor och skidteknik!

Jag och min bror hade idag åtta par skidor att testa igenom. Två par som är de senaste årens bästa där vi bland annat åkt både Vasaloppet och Birkenbeinerrennet på. Två par Madshus(!) från förra året. Och fyra par nya Fischer (två double poling och två vanliga klassiska). Valet föll efter noggrant testande på de båda double poling-skidorna. Åkte på dessa i både Bruksvallarna och Älvdalen tidigare denna säsongen, så dom verkade fungera bra för oss. Alla skidor var vallade med Briko Maplus BP1. Imorgon kommer vi troligen åka på HP3 Violett och pulver ovanpå det (tror det var Med S, ej säker). 

Efter skidtestet så tog vi ett varsitt skidpar av de bortdömda skidorna och tog oss ett varv runt morgondagens tävlingsbana. En bana som mäter 11,5 kilometer som vi ska köra tre varv och därefter ett avslutande varv som är lite kortare. Riktigt fin sträckning måste jag säga. Man avslutar varje varv med de ganska så tuffa backarna som hör till originalbanan på Orsa Grönklitt Ski Marathon, längesedan jag åkte där, men jag gillar lite backar, så det inte bara blir det här nötandet på flacken. Ni hittar information om bana och allt annat här

Under bantestandet så lade vi in tio minuter i tröskelfart: 3,37 km, 161 snittpuls och därefter fem minuter 10"-20"-intervaller. Fint väckningspass! 

 
Vallalastbilen uppställd, här kan ni komma in och få vallatips och köpa valla

Inga kommentarer: