lördag, januari 14, 2017

Tvåa på Skistart Ski Marathon

 
Ungefär så nära var jag att vinna idag, eller kanske lite mer, en skidlängd, högst. 

Gick ju bra idag faktiskt. Tvåa, efter en norrman (såklart) som varit 55:a på Vasaloppet. 

Det blev ett lite konstigt lopp ändå, tidigt in i loppetvar vi fyra personer: Gabriel Thorn, Norrmannen, jag och Kalle Gräfnings. Men ibland ville ingen dra så Robin Bryntesson åkte jo-jo under hela loppet,även Ludwig Tärning. 

Jag försökte att dra så lite som möjligt. Hade skaplig kropp, bitvis fick jag slita litegrann och bitvis kändes det rätt så lätt. Jag hade kanonskidor på mina Fischer Double Poling med Briko Maplus HP3 violett + Med S pulver. 

Gabriel var stark idag, men kanske att han brände sig lite mycket när han gjorde sina många ryck under loppet. Med två kilometer kvar så får norrmannen en liten lucka, jag täpper igen den rätt så lätt. Med uppskattningsvis 700 meter kvar av loppet så är det en liten backe och därefter cirka 500 meter långt upplopp, lätt sluttande nedåt. Jag bestämde mig i backen att: "ingen minns en fegis, nu kör jag!!" och sedan körde jag max hela vägen in i mål, dessvärre så hade norrmannen fina krafter kvar och kunde vika ut och precis passera mig innan mållinjen. Men men, man måste försöka ju. Typiskt. Jag klarade i alla fall att haka av Kalle Gräfnings och Gabriel Thorn på slutet med några futtiga meter, det är ju fint så!

Fint arrangemang och riktigt fin bana, tack för det!!

Siffror:

1,50,24 timmar 
37,95 kilometer
174 snittpuls
186 maxpuls
20,6 km/h snittfart 
560 höjdmeter

8 kommentarer:

Anonym sa...

Bra kört!


Märker du stor skillnad på dina DP skidor jämfört med dina vanliga klassiska skidor?

"W"

Adam Steen sa...

Tack! Skillnaden i känsla känner jag inte alls. Tror snarare att det är ett bra skidpar, än att det just är double poling :)

Anonym sa...

Skimateria sicklat eller stenslip?
Rill?

Adam Steen sa...

Fischers originalslip idag p5-1 och en tryckande rak 1 mm

Anonym sa...

Tack.
Där sparade ev en smålänning 6000:- :-)

"W"

Adam Steen sa...

Bra där :)

Anonym sa...

Grymt starkt kört! Nu är du rejält på gång. Känns som ett styrkebesked att du är så pass klart före Bryntesson i racen! Nu har väl han det kanske inte helenkelt med långlopp men han brukar ändå vara med en bit fram.

Adam Steen sa...

Tack!