onsdag, februari 01, 2017

Allt och inget

Hej hej!

Fantastiskt skönt med massage igår! Välbehövligt. Är lite lätt öm idag, men det ska nog gå bra. Fasteperioden som avslutades igår kväll var något jobbigare än tidigare gånger, men jag tror att jag legat på lite minus från förra veckan när magen krånglade. Något även vägen skvallrade om:

 
D R Ö M V I K T ! !

Dock så har jag nog ätit upp mig lite därefter, med tacos, semla och smågodisätande med Boss:

 
Jag är ju barnsligt förtjust i godsaker också. Så jag lever kanske inte alltid som jag lär. Men skillnaden mot förr är att jag nu kör fasta, inte äter godis hur som helst under dygnet, utan bara på kvällarna och något mindre än förr. Dessutom så tror jag att jag generellt äter lite bättre mat och tänker efter lite mer. Jag är helt övertygad om att ju närmare sin "minivikt" man kommer, desto fortare går det i spåren. Känsligt ämne det här med vikten, men det är ju faktiskt väldigt många "elitåkare" som skulle "må bra" av att tappa lite i vikt. 

Mitt skidåknings-uppehåll håller i sig ytterligare en dag. Jag ska nämligen springa och köra gym idag. Skönt att komma ifrån den där tråkiga skidåkningen i några dagar. Min kropp och knopp behövde det. 

Till helgen så ska jag som ambassadör för Skistart Ski Challenge tävla Wadköpingsloppet i Örebro, Ånnaboda. Loppet är på söndag och jag tänkte åka ner på lördagen för att bo där. Men arrangörerna verkade inte direkt intresserade av att ordna boende åt mig. Får se hur det löser sig. Jag slipper valla skidorna i alla fall, pappa ska ha vallat i ordning mina Fischer Double Poling, så det ska väl bara vara att ställa sig på och åka. Sträckningen ska tydligen bli 12 varv runt en cirka tre kilometer lång bana. Kommer bli ett helvete att varva alla motionärer, men det är väl bara att kämpa på. 

7 kommentarer:

Håkan sa...

Summan av lasterna är konstant. Nu när du dragit ned på sponken så är det väl klart att du måste käka lite godis :)

Du har såklart rätt när det gäller vikt! Stakningen och sprinten har nog förbättrat oddsen lite för tunga åkare men det ska mycket till att vinna skidlopp om man väger 90+! Att det är känsligt är inte så konstigt. Lär vara bra många skidåkare som lider av ätstörningar. Det svåra är som vanligt att skilja på sak och person!

Anonym sa...

Glöm inte att det är 14 varv,hur man nu gör det när man blir trött. Lycka till!

Adam Steen sa...

Sant det! :)

Sjukt! Tack :)

Anonym sa...

Mycket känsligt. Särskilt på damsidan. Såg att Kalla väger 12-13 kg mer än Johaug på ungefär samma längd. Det går ju inte det fattar väl alla?

Adam Steen sa...

Jag fattar att det inte går iaf. På traditionella lopp så tror jag en lägre vikt är att föredra framför styrka

Anonym sa...

Ja, exakt. Man känner ju att det går tyngre uppför bara med ngt kg högre vikt.

Adam Steen sa...

Ja