tisdag, februari 14, 2017

Bilder från Västgötaloppet och självplågeri

Vi kan börja med lite foton från söndagens Västgötaloppet, tagna av One More Family:

 
 
 
 
Det börjar ju snart nalkas mot ny helg och ny tävling. På söndag väntar finalen i Skistart Ski ChallangeSkinnarloppet i Malung. Planen är givetvis att ställa upp där och jag hoppas allt går vägen så jag tar hem slutsegern i cupen, det hade varit oerhört glädjande! Ett mål jag haft under snart ett års tid. 

Det är inte bara veckan som börjar gå mot helg, även min fasteperiod för denna vecka börjar gå mot sitt slut. Jag har under de senaste veckorna kört en fasteperiod från söndag kväll till tisdag kväll, cirka 44-47 timmar utan föda. Det enda jag intar är svart kaffe och vatten. Låter kanske idiotisk och säkert omöjligt/svårt för er som testat. Men för er andra så förstår ni nog. Det finns en del att läsa om fastan och dess positiva egenskaper på internet, men det viktigaste är nog att testa själv om man är nyfiken, eller tvivlar för den delen. De flesta som tvivlar när jag pratar om det tror att man blir så låg och energilös, såhär skriver Jonas Bergqvist:

Läs gärna detta inlägg om periodisk och terapeutisk fasta, från nyss nämnda Jonas Bergqvist. Jag kommer i alla fall fortsätta med fastan så länge det funkar så pass bra som jag tycker. Sen kanske jag inte varje vecka kör såhär långa perioder utan kost, kanske kör 1-2 stycken á 24 timmar istället. 

Mer "självplågeri" jag håller på med och fortsätter med är ju de här kalla duscharna. Jag startar varje dusch med tre minuter på det kallaste, därefter vrider jag termostaten direkt till det varmaste för att duscha "normalt" och sedan så avslutar jag duschen med det kallaste igen i cirka en minut. Skaplig ångest innan, men så skönt när man är klar. Ska tydligen ge en rad hälsofördelar med bättre immunförsvar och så vidare. Men det jag känt är att musklerna snabbare blir återhämtade. Kan vara inbillning också. Men man måste ju testa lite nya saker och låta kroppen chockas. Det ska inte bara vara prinsesstårta och vilodagar. 

Efter jobbet idag så blir det jogg och sedan gym. Därefter så får jag äta igen, ska bli gott! 

2 kommentarer:

Dintjejberättarsanningen 😁 sa...

Nä men prinsesstårta varenda dag när de inte är fastedag för dej ;)

Adam Steen sa...

Haha schhh 🤐