torsdag, februari 16, 2017

Skateintervaller 5' 10"-20" + 10x4'


Blixten

Han är tillbaka nu, er favoritbloggare. Tänkte plita ner några rader om dagens träning, så ni har något att skratta åt. 

I sällskap av min bror Jonatan så körde vi skateintervaller. I början på vår uppvärmning så mötte vi storfräsardivorna Adam Larsson, Simon Andersson, Jesper Nyström och Johannes Ringsby. Tänk när man kommit upp sig så pass att få träna med sådana stjärnor. Givetvis så ville dom inte kännas vid oss lowlifers. 

Efter 30 minuters lugn åkning så slog vi först till med fem minuter 10"-20"-intervaller, (dessa intervaller är fan jobbigare än de vi sedan körde). När vi klarat av detta så klädde vi av oss överdragen och drog till med tio stycken fyraminutersintervaller, en minuts vila mellan. Fint att få ventilera ur sig lite, utan att gå sig stum, höll mig fint på tröskeln och kunde åka stort & avslappnat. Nästan så skate känns bättre än stakning nu, eller i alla fall bättre än vad den någonsin gjort. Sjukt värre. 

Vissa av intervallerna förlade vi i mördarbacken, andra runt elljusspåret, så snittfarten varierade mellan 17,0 och 27,9 km/h och snittpulsen mellan 159 och 169 slag/minut. Ett fint pass och en rätt bra känsla i kroppen. Totalt så åkte vi i två timmar, 32,27 kilometer och vi klättrade 860 meter.

2 kommentarer:

Tomas sa...

Tjena,
5min 10"-20"... Förklara!
Är det 10sek max och 20 sek vila i 5min?

Adam Steen sa...

Japp, stämmer :)