torsdag, februari 02, 2017

Stakfria träningspass


Idag var det ingen tjuvstakning på träningspasset, det var vi jävligt hårda med. Ett staktag och man hade blivit diskad och hemkörd. Sjukt ändå att det är hårdare/mer förbjudet att staka vissa klassiska tävlingar, än att tjuvskejta. Det här med stakfria zoner är ju så idiotiskt att jag knappt orkar nämna det..! Grymt av Andreas Holmberg i alla fall, som på gårdagens 15 kilometer klassiskt gick på blanka skidor och körde "smirredrag" igenom teknikzonerna!

Dagens träningspass blev ett väl genomfört sådant, med bra känsla. Välbehövligt break i veckan alltså. Hade bra puls idag och rätt så pigga muskler, trots träningsvärken. Vi började med 30 minuter lugn skate, och därpå fem minuter 10"-20"-intervaller. Dessa intervaller tog där dom skulle kan jag lova, kände mig som en lungsjuk, men ringrostig såklart efter några dagar lugnare, så perfekt uppvärmning till trots. (konstig mening, jag vet). Huvudintervallerna för dagen var sedan: 10 x 4 minuter, en minuts vila. Vi "rullade" runt på elljusspåret + röda 2,5 km-slingan från förra helgens världscup, den med mördarbacken. 

Jag kom upp snabbt i puls, och lyckades sedan hålla den på en bra nivå. Dessutom så låg jag på en bra intensitetsnivå, strax under mjölksyra. Perfekt!! Fick ihop 45 minuter AIII och nästan 15 kilometer i "hög" fart.

Inga kommentarer: