måndag, februari 06, 2017

Tävlingsbilder och mentala barriärer

Vi kan börja med lite bilder från gårdagens Wadköpingslopp:

 
 
 
 
 
 Foton: T-wmedia

 
 
Som ni ser på bilderna så är jag uppe och bombar en del. Samtidigt som slutsegraren ligger och sladdar. Lite tråkigt att jag och Kalle inte lyckades få mer lucka. Det var rätt svårt att gå ifrån, speciellt när vi hade lite sämre skidor än Bryntesson. Ändå skönt att visa att jag är där uppe. Känslan igår var mycket bättre än Grotfallsrundan och förra helgens Sixten Jernberg Memorial Race. Jag är lite feg och lite för defensiv under loppen. Borde våga köra lite hårdare och satsa mer. För orken och kapaciteten finns ju uppenbarligen där. 

Jag får ju ändå säga att jag gjorde det bra i helgen. Pappa hade vallat upp två par skidor en vecka innan. Jag toppade skidorna två dagar innan. Åker ner själv utan någon service- eller langningsperson och lyckas ändå bli tvåa. Bryntesson hade ett team på tre personer som testade ut material och langade dricka. Övriga i toppen hade också langningspersonal, med mera. 

Det här med tävlingar och längdskidor är fan inte bara roligt alltså. Jag brottas mycket med tankar och en del nervositet. Både innan och under loppen. Det är med skräckblandad förtjusning som man håller på med detta. Hade jag inte tävlat så vet jag att jag mått rätt dåligt och varit sugen på att tävla. Men dagarna innan tävlingar så vill jag bara fly söderut, detta är en känsla som stegras upp ända tills jag passerar målportalen på årets ångestkulmen; Vasaloppet. Sen börjar det om igen. Även under loppen så tycker jag det är jobbigt mentalt, typ när jag känner mig sliten, det är många som ligger med i klungan (varav över hälften är såna jag anser inte bör vara där) och det är långt kvar till mål. Dessutom så är det ju lätt att tro att alla andra är så fräscha. Dessa dilemman är det nog fler än jag som brottas med och det är väl bara att försöka lära sig leva med dom om man vill fortsätta utvecklas som skidåkare. 

8 kommentarer:

Anonym sa...

Grymt kört! Vad blir det för tävlingar till helgen?

Adam Steen sa...

Jovars! Fortsätter på den inslagna vägen med cupen

Anonym sa...

Ofta upplever jag att du är lite "nedvärderande" mot sån som "inte bör vara där" eller så kallade "elitledsåkare".

Har du tänkt på att kanske åkare som Gjerdalen, Aukland mfl kan tycka detsamma om dig då när ni står bredvid varann på startlinjen? Det är ju trots allt kanske minst lika stor skillnad mellan dig och de "stora gossarna" som mellan dig och "de som ej bör vara där"...

Tänk att de som "inte bör vara där" kanske gör sina livslopp och kanske älskar skidåkningen och gör detta på sidan av arbete/familj m.m och presterar otroligt med tanke på deras träningsbakgrund och förutsättningar?

Adam Steen sa...

Haha. Ja. Jag är väldigt medveten om det. Och de gånger jag varit med i tätklungan på Vasaloppet så har jag känt mig malplacerad. Men jag bryr mig inte så mycket i vad du som anonym tönt skriver här. Dessutom så håller jag mig undan från att vara i vägen för såna som är bättre åkare än mig.

Anonym sa...

Åkte ni skiathlon?

Adam Steen sa...

ja.

Unknown sa...

Du får kasta ut en fråga på bloggen nästa gång du inte har nån lagning osv. Borde väl finnas nån vänlig själ som kan ställa upp?
Citerar lokalblaskan i dag "Falu åkaren Adam Steen var tillsammans med Gräfnings mest aktiv under loppet" Tyvärr är det en "plus" artikel så kostar att läsa på nätet...

Adam Steen sa...

Hehe ja :) men det funkar bra att dricka med bälte också faktiskt :)