söndag, februari 12, 2017

Tvåa Västgötaloppet och en riktig kämparinsats

 
Full patte in i mål

Puh. Idag fick jag slita hund. Redan från första varvet. När jag testade skidorna cirka trekvart innan start så kändes båda paren väldigt bra, med lite fördel för mina double poling med Briko Maplus Med S, vilka jag då valde att åka på. 

När vi sedan drog iväg så kändes det skapligt, fram till första utförsbacken där jag blev rejält påknuffad från personen bakom. Så fortsatte det i flera backar, och in mot varvningen så tappade jag flera sekunder på klungan, trots att jag låg i suget inför backen. Hade tankar på att ge upp redan under inledningsvarvet, men på något magiskt sätt så lyckades jag lura mig själv till att fortsätta kämpa på. 

På efterföljande varv så var jag ändå uppe och drog en del. Men lyckades inte spräcka den tio man stora klungan. När sedan slutsegraren Andreas Svensson gick upp efter drygt halva loppet så blev vi fyra man; jag, han, Ousbäck och Henrik Alm. Även Robin Bryntesson anslöt ett tag, men han vinglade ikull och släppte oss sen igen. Jag vill inte skylla på skidorna, men jag hade klart sämst av killarna i klungan. Fick köra allt jag hade på platten och över krönen för att inte tappa för mycket. I uppförsbackarna fick jag dock lite chans till återhämtning. Tycker uppförsstakningen funkar rätt bra för mig, dock så bet det inte ifrån lika bra som förra helgen, kanske inte så konstigt med allt slit på de lättåkta partierna. 

Ut på sista varvet hade det blivit en tremannaklunga med oss på den slutliga pallen. När Andreas ryckte med cirka sex kilometer kvar så var jag chanslös och hamnade med Henrik Alm som åkte riktigt bra idag. Jag slet för allt jag var värd resten av loppet, ville så gärna ha en pallplats och samtidigt så visste jag att Bryntesson och Peo Svahn jagade hårt bakom. I sista uppförsbacken lyckades jag ställa av Henrik med några sekunder, dock så anslöt han snabbt i nästa utförsbacke. Lyckades dock spurta ner honom på enbart vilja och bli tvåa. Ett av de mest slitsamma loppen jag åkt. Tror att min struktur/slip var lite för fin, så skidorna sög fast som industridammsugare i snön. 

När jag hade återhämtat mig och stod i målfållan glad i hågen så kommer juryn fram och säger att jag har skejtat. Blev då livrädd att jag skulle bli diskad. Men efter några minuter spänd väntan så kommer dom fram igen och säger att jag klarade mig från både diskning och varning. Skönt som satan!! Det ska tilläggas arr det var galet löst i spåret och svårt att hålla ihop skidorna, så det var inget medvetet skejtade från min sida. Jag är ju dessutom sämre på skate än klassiskt, så skulle jag enbart ha skejtat loppet hade jag knappt klarat en tiondeplats. 

Siffror från min klocka:

1,54,28 timmar
39,88 kilometer
176 snittpuls 
186 maxpuls
425 höjdmeter
20,9 km/h snittfart

Bilder:


Inte så stöddig när jag stod och tjitt-tjattade med juryn

 
 
 
 
 

4 kommentarer:

Unknown sa...

Grattis! Bra jobbat igen, går från klarhet till klarhet ;-)

Anonym sa...

Starkt kört! Jag o barnen hejade när vi såg dig:-) 2a i starkt motstånd är lovande inför varan!

Anonym sa...

Bra kört!
för min del gick det sådär klarade mig från att bli varvad men hoppades väl på mer. Sega skidor här med och när man för klen är det ingen bra kombo...

Fortsätt kör hårt kommande veckor!

"W"

Adam Steen sa...

Tackar!

Härligt där, hehe okej, tack detsamma! :)