tisdag, mars 28, 2017

Börjar bli bra jönigt att träna nu


Godkväll.

Släpat mig ytterligare lite närmare mina planerade träningstimmar nu. Idag blev det gym och löpning 2 x 30 minuter (5,66 + 6,55 kilometer). Efter jobbet så blev jag "tvungen" att köpa en liten godispåse och en nocco, för att få lite energi att orka träna. Detta intogs sittande på golvet, samtidigt som jag försökte peppa och tvinga mig ut så fort som möjligt. Den nivån är det på nu. Just på gympassen har jag känt den senaste tiden att jag har svårast för. Det krävs energi både fysiskt och psykiskt att orka lyfta maximala vikter. Dessa förråd är bra nog sinade nu känner jag. Dessutom så tar ju dessa pass en sån jävla tid, för man vill ju vila upp sig mellan lyften också. Ska bli skönt att frångå gymandet sen, planen är att bara köra TRX denna sommar också. 

Sprang på i hyfsat tempo på båda löpningarna även idag. Jag vill ju bli lite bättre på att springa och få igång löparbenen. Genom att springa i ett trött sexminuterstempo som skidåkarna gör så blir man inte en bättre löpare, tyvärr. Det är bra träning och så vidare, men för att utvecklas i löpning så krävs det att man löper och inte lufsar fram. 

Dagens gympass höll varierande kvalitet, på bänkpressen var jag svag, men i de andra övningarna så kändes det okej. Detta kördes:

Enbenspress i maskin: 2 x 3, 141 kilo + 2 x 1, 150 kilo

Magchrunches i maskin: 4 x 6, 91 kilo

Bänkpress: 2 x 3, 85 kilo + 1 x 1 90 kilo + 1 x 2, 80 kilo

Latsdrag: 1 x 3, 90 kilo + 1 x 3, 95 kilo + 1 x 1, 100 kilo + 1 x 1, 105 kilo

Tricepspress med hantlar: 2 x 3, 17,5 kilo + 2 x 1, 20 kilo

Variant av bänkdrag, liggandes på magen på en bänk, med hantlar: 2 x 3, 20 kilo + 2 x 3, 25 kilo  

Gympasset avslutades med ett varv på mina TRX-övningar. Istället för att använda banden + marken, så använde jag istället en BOSU-boll på den kroppsdel som annars står på marken. Det blir lite mer utmanande så. 

Tack för idag!

Inga kommentarer: