söndag, mars 19, 2017

Erkänner nu för er att jag är en ren och skär jubelidiot!!!!

 

Jag har nog gjort det mest dumma man någonsin kan göra igår. Inte dumt som i elakt eller så, men ouppmärksamt och vansinnigt osmart. Jag hade fått en biobiljett av en kompis för en tid sedan, så jag frågade Amanda om vi inte skulle gå på en rulle igår kväll. Efter lite tjat då hon ogillar bio så fick jag ett godkännande och därefter gick jag in i SF-appen för att välja lämplig film. Letade länge och väl, det var nämligen rätt många filmer att välja bland. Jag frågade Amanda: "hur många salonger har dom i Borlänge egentligen?", men hon visste inte svaret på det så jag antog att alla filmerna gick igår, men vid olika tidpunkter. Till slut föll valet på rymdfilmen "Life", med Jake Gyllenhaal, han brukar ju vara bra. Även här fick jag tjata, för om Amanda ogillar bio så är nog sci-fi och rymden snäppet lägre i hennes ogillar-lista (där finns mycket, såsom att jag smaskar när jag äter, andas för högt när jag lyssnar på musik i hörlurar, och så vidare). 

Klockan 20,30 så var vi på plats för att hämta ut biljetterna i biomaten, därefter så gick vi på hemmakväll och handlade *censur*, sedan tillbaka till bion för att vänta in filmen. Strax innan 21 fick vi gå in, killen rev våra biljetter och sa; "salong 2, 3D-glasögon". Här reagerade jag och kollade på biljetterna, där stod inget om någon 3D. Men det var ett tag sedan jag besökte en biograf, så jag tänkte att numera kanske alla biofilmer visas i just 3D. 

Vi satte oss ner i de rätta stolarna enligt biljetten, bevittnade reklam och filmtrailers. Därefter började filmen; Tyckte det var lite konstigt till en början när filmen utspelar sig på 40-talet, visandes två män som kraschat från ett flygplan på en ö. Man får se hur de försöker mörda varandra och helt plötsligt så dyker det en stor jävla jätteapa upp i bilden. Då föll poletten ner; Vi sitter och kollar på filmen; "Kong: skull island", alltså en film om gorillan King Kong i ny tappning. Ridå. 

Kollar igenom hela filmen, samtidigt som jag funderar hur fan vi kunde gått in i fel salong? Eller har biopersonalen slagit på fel film? Om vi nu bokat en annan film, hur kan då dessa stolar vara lediga? Frågorna var många.

När filmen äntligen var över (den var sådär, helt okej, men inte jättebra) så skyndade jag mig ut för att kolla vilken salong vi var i. Och mycket riktigt, vi var i "rätt" salong. "Vad fan nu då, vad är felet?", tänkte jag.  Kollade biljetten; "Life, Salong 2". Funderade så skallen värkte hela vägen tillbaka till bilen. Öppnar upp appen; Den visar nu att filmen vi sett mycket riktigt skulle visas i salong 2, klockan 21. Så där var inte felet. 

Vad hade då gått fel? Jo, biljetterna jag bokat var till filmen "Life", men den filmen har världspremiär nu på onsdag den 22  mars. Vi har alltså "plankat" in på bio med felaktiga biljetter, på fel datum och på fel film. Hur fan lyckas man?! Hur i hela friden lyckades jag missa att det var fel datum? Jubelidiot deluxe alltså. 

Idag tar vi nya tag, ska träna med en nygammal favorit till er här på bloggen. Kanske ni kan få ta del av någon fin bild på hen och även någon hälsning och/eller citat?!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Då gör du det enda rätta och går på bio igen på onsdag med biljetterna

Adam Steen sa...

Det blir nog så :)

Anonym sa...

Bästa inlägget i år

Adam Steen sa...

Mäktigt :)