fredag, mars 24, 2017

Fredag hela veckan!

 
Ski'åkar'n

Tjoho, och hej. Fredag innebär helg och Alex & Sigges podcast. Bara det är ju värt att fira. Men firandet får hålla tillbaka en tid till. Fast inte för länge, för om fem månader kommer junior och då blir det nog annan ordning på prioriteringsstegen och firande hamnar nog rätt långt ner då. Ska bli rejält spännande och det kommer nog bli en omställning utan dess like. Ser fram emot det. Men som sagt är det en tid kvar. 

Börjar bli lite sliten i kroppen nu, musklerna är trötta från veckans träningar. Helt enligt plan. Denna dag så tänkte jag ställa till med ett nytt stakpass, distans. Förhoppningsvis lite kortare än igår. Börjar kunna de där banorna på Lugnet nu.. Till helgen så tänkte jag åka skidor i Bergebo, vet ni om det är åkbart för klassiskt och skate där? 

Har ätit frukost tre dagar i rad nu, sjukt nog. Är av någon konstig anledning mer hungrig nu när jag äter frukost, än när jag inte gör det. Men det kanske är systemen som börjar komma igång igen. Det kommer nog bli en del laborerande kring kosten, med fasta och så vidare framöver. För att försöka hitta det optimala och hålla en stabil och låg vikt. Men det ska erkännas att det är jobbigt att hela tiden tänka på vad jag äter och inte äter. Tänk vad man offrar egentligen, för att bli 104:a på Vasaloppet.. Känns ju värt! 

När träningsåret närmar sig sitt slut så kommer jag göra en utvärdering och sedan sätta en plan fram till augusti ungefär. Därefter får det bli en väldigt löst skriven plan med mycket parenteser och risk för revidering. Planen då får bli att få med viktiga nyckelpass i träningen och försöka skala ner den så gott det går. Spännande med en sådan utmaning också. Tror för min del att det bara är bra!


6 kommentarer:

Anonym sa...

"Det kommer nog bli en del laborerande kring kosten, med fasta och så vidare framöver. För att försöka hitta det optimala och hålla en stabil och låg vikt. Men det ska erkännas att det är jobbigt att hela tiden tänka på vad jag äter och inte äter. Tänk vad man offrar egentligen, för att bli 104:a på Vasaloppet.. Känns ju värt!"

Bäst hitils 2017. Det är sådana här brutalt ärliga inlägg som gör att jag följer din blogg! Du sätter saker i ord som jag tror många elit och vanliga motionärer tänker på! Grymt bra blogg!

Bra att du har lite olika scenarion framöver! Tänk också på att junior kan komma både tidigt (massor med veckor!) och sent. Så ta inte för långt träningsuppehåll! :)

Adam Steen sa...

Kul att höra, tack!! :)

Jajjemen! Nej, jag är medveten om det :)

Kristofer sa...

Konstsnöspåret i Bergebo spårades i går enligt uppgift. Jag var där i onsdags och då var det gott om snö. Bara köra på!!

Adam Steen sa...

Härligt, dom i Bergebo kan man lita på. Tack för infon!

Daniel sa...

Gyllbergen erbjöd bra förhållanden idag på förmiddagen. Visst är det lite snålt med snö där skogen är som tätast men däremellan riktigt bra. Klarnar det bara upp och blir hyfsat kallt i natt kommer det vara bra i morgon förmiddag också.

Adam Steen sa...

Okej, tack! Men det var fint i bergebo också :)