onsdag, mars 01, 2017

Mjölksyrafyllda stakintervaller


Jesper "Jassenys" Nyström verkar ha en bra manager!


Den här nyheten jag släppte idag om att vi blir tre till hösten verkar ha fått rätt bra genomslagskraft. Planen var att droppa det efter Vasaloppet, men Amanda ville släppa det idag så jag hakade på. Det ska bli riktigt kul och spännande. Samtidigt så känns det väldigt nervöst, men det ska nog gå bra, vi är ju inte dom enda genom tiderna som väntat barn direkt. Jag kommer nog få många möjligheter att återkomma till det ämnet här på bloggen, innan det i slutet av augusti är dags för nedsläpp. Planen är dock att fortsätta åka skidor, givetvis, får försöka träna på bra fram tills dess och därefter så får vi ta det för vad det är. Tror det kan vara bra för mig att få en lite mer avslappnad syn till skidåkningen. 

Jag tränade ju idag också. Typiskt att det skulle falla blöt nysnö just när jag skulle träna hårda och snabba intervaller. Gick rövigt tungt, bitvis så högg det, trots att jag hade skateskidor och det var sjukt löst för stavarna. Ingen succé, höll på tappa humöret både fyra och tolv gånger, men allt eftersom intervallerna betades av så började det kännas bättre och bättre, vilket gjorde att humöret gick tillbaka till dåligt bara. Fick dessutom en del hejarrop av skidåkarkompisar där, samt åka en sväng med Peter Larsson och Brian Mckeever, det gjorde min dag!

Efter en uppvärmning på drygt 30 minuter lugn stakning, inklusive sex stycken stegringar upp till maxfart så var det dags för intervallerna. Körde följande:

- sex minuter tröskelintensitet

- tre block á 3 + 2 + 1 minuter AIII+ (maxinsats), tre minuters vila mellan varje intervall

- sex minuter tröskelintensitet

Lyckades med dagens insats; att dra på mig rejält med mjölksyra och att bli riktigt trött. Farten kanske inte var så hög, men det var omöjligt i dagens före. Kom upp helt okej i puls i alla fall, trots att jag hade träningsvärk sedan gårdagens gympass, så det var skönt. Nu blir det lugnt fram till söndagens Fasaloppet. 

Inga kommentarer: