söndag, mars 26, 2017

Nästan en femmil och ormar(!) i spåren


Ytterligare en träningsvecka förlagd till handlingarna. Avslutade det hela idag med ett tretimmarspass i Bergebo. Jag körde ena halvan klassiskt på mina twin skin och andra halvan skate, här är siffrorna för det spektaklet:

Klassiskt: 1,30,15 timmar - 19,89 kilometer - 126 snittpuls

Skate: 1,29,45 timmar - 22,71 kilometer - 134 snittpuls

Totalt 42,60 kilometer och 835 höjdmeter. För att få tiden att gå lite fortare och att få "göra något annat" under passet så lade jag in tio fartökningar á 20 stavtag i slutet av det klassiska + skate-blocket. 

Det var sjukt varmt idag, plus 18 grader stod termometern på när jag var klar med träningen. Sista timmen så åkte jag endast i ett tunt linne. Inte helt fel att åka skidor så lättklädd. Hade utan problem gått att köra i barüber idag. 

Dagens mest skrämmande var de två äckliga jävla huggormarna jag såg ringla över spåret. Fy fan. Ormar är det värsta jag vet och jag blev livrädd. Kan man inte ens få vara ifred från dom när man åker skidor?! Jag som knappt vågar springa ensam i skogen när solen lyser av rädsla för att träffa på sådana äckeldjur. Usch och fy. 

 
Huggorms-aset

Inga kommentarer: