lördag, mars 18, 2017

Race idag och nostalgitripp

 
Tjo!

Sitter nu i soffan och kollar Birkenbeinerrennet. Jag körde det loppet förra året, blev 67:a och det var bland det värsta jag någonsin gjort. Galet tuffa backar både uppför och utför. Ifjol var det också rätt tungfört med blötsnö och motvind. Riktigt fina miljöer över fjället dock, även om man inte kan njuta så mycket när man tävlar. Kul att ha kört något annat lopp utomlands också och förutom Birken har jag även åkt Marcialonga 2007, där jag blev 32:a. Båda dessa lopp är enligt min mening mycket trevligare och roligare än Vasaloppet. 

I eftermiddag klockan 15,15 startar jag på Lilla-SS, 10 kilometer skate  Tävlingen som jag åkt många, många gånger. Detta var en av de största tävlingarna man kunde åka i Sverige som yngre. Minns att vi brukade starta tre och tre, för att inte startprocedurerna skulle ta hela dagen. Jag har vunnit loppet två gånger som junior, när jag var 18 och 20. Det var tider det. 

Efter dagens lopp så blir det grönklittsjakten, första helgen i april. En tvådagars-tävling med jaktstart. Även det en gammal stortävling som jag åkt "hundra" gånger förr. Minns att jag slog Daniel Tynell med mellan en och två minuter på skaten dag ett, och blev nästan ikappåkt på den klassiska jaktstarten dag två

När säsongen sen är slut så får vi se hur det blir med allt. Det som är säkert är att jag ska fortsätta träna och tävla. Men för vilka vet jag inte än. Får höra att det är folk som stör sig på det jag skriver och klagar bakvägen. Är det något ni stör er på så tycker jag ni kan ta det med mig direkt och inte klaga till andra, eller kommentera anonymt. Riksidioter. 


Inga kommentarer: