lördag, mars 11, 2017

Seger dag ett i Raiden

 
 
 
 
Det var slitsamt det där. 58 kilometer tar ut sin rätt. Men vilken dag och vilka fina vyer vi bjöds på! Skidpropaganda när jag idag sopade hem mitt åttonde långlopp i karriären. 

Vi blev snabbt tre personer i klungan, den slutliga tvåan Jonathan Hedbys var lite mer sugen att hålla fart än mig i början. Dessutom låg min bror med oss i närmare sju kilometer, innan han dessvärre fick ge sig. Efter sju kilometer bjöds det på ett spurtpris som jag tog hem. Därefter så turades vi om att dra i ett lagom tempo, vi hade jämförbara skidor, jag åkte på mina Fischer double poling. Kroppen kändes väl sådär, varken bra eller dålig, men dock mycket bättre än Vasaloppet, så det var ju skönt. 

Jag hade en väldigt hög puls idag, det var lite märkligt, men så kan det vara ibland. Kanske höjden? Eller inte. 

Spåren var väl lite sisådär på sina ställen och likaså ganska bristfällig skyltning, vi höll på åka fel minst en gång. Men vad gör det en dag som denna?! Det var ju dessutom fina miljöer och soligt som skräcken som sagt. Kan tycka att det är jobbigt mentalt att inte känna till hur banan går, men jag höll hela tiden koll på distansen via min gps-klocka, det är en skön trygghet. 

Med cirka två mil kvar så råkade Hedbys tyvärr ramla i en utförsbacke. Jag frågade om allt var okej och fortsatte sedan åka i ungefär samma takt. När jag vände mig om och såg att han var uppe och på banan igen så gasade jag på lite mer. Höll en fart omkring tröskeln, så att jag kunde öka ifall han skulle komma ikapp igen. Men det gjorde han inte som tur är för mig. 

Kul att få vinna ett lopp igen. Nu är jag dock helt jävla slut och ligger utslagen i soffan. Blir spännande att se hur jag ska orka skejta 42 kilometer imorgon.. 

Siffror från klockan:

2,37,51 timmar
58,19 kilometer
171 snittpuls
187 maxpuls
550 höjdmeter

5 kommentarer:

Petrus sa...

Bra jobbat :-D lycka till i morgon, håller tummarna

Patrik sa...

Grymt jobbat! Skall du köra Birken iår?

Adam Steen sa...

Tack och tack :)

Nej, slipper det i år :)

Daniel Aarum sa...

Hei.

Hvordan sko går du med her?
Sett på de nye duathlon skoene til Salomon som kommer neste år, ligner veldig på dem du går med her?

Adam Steen sa...

Hej. Det är salomons klassiska carbonsko. Duathlon-skorna är samma sko som dom klassiska, men med en ditsatt skate-manschett.