torsdag, mars 09, 2017

Skateintervaller


Betade av ett intervallpass idag, mest för att ha det gjort. Jag lyckas alltid pricka århundradets sämsta före när jag ska köra intervaller, idag var inget undantag. Jag har nog aldrig någonsin åkt i tyngre före, inte bara för att det var tre plusgrader, det låg blöt nysnö i spåret dessutom. Tror det hade glidit lättare på en oklippt och blöt gräsmatta. Då fattar ni kanske?! Det tvärhögg som om jag hade rödklister under hela skidan. Behöver kanske inte säga att jag blev less? "Såhär kan det vara på en världscup", det citatet har man ju hört förr, men det vete fan och dessutom så ska jag inte åka någon världscup, så då har man all rätt i världen att bli less på förhållandena.

Tre intervaller betades i alla fall av, trots rejält träningsvärk så fick jag i alla fall upp pulsen till bra nivåer, det var ju åtminstone bra. Dessutom så kändes kroppen skapligt pigg ändå. Under uppvärmningen så körde jag först fem stycken impulser i tapetklistret, därefter följande intervaller:

- 15 minuter, 4,90 kilometer, 170 snittpuls, 178 maxpuls, 95 höjdmeter

- 10 minuter, 3,24 kilometer, 167 snittpuls, 174 maxpuls, 60 höjdmeter

- 5 minuter, 1,80 kilometer, 164 snittpuls, 172 maxpuls, 30 höjdmeter

Vilan mellan intervallerna var fem minuter. Ett lagom pass.

Inga kommentarer: