söndag, mars 12, 2017

Totalsegrare Idre-raiden 2017


Skvätte på lite Briko Maplus supermed-spray på skidorna innan start

Det blev en lyckad helg detta! Trevligt sällskap, fint väder, dubbla segrar, en ren (20 kilo renkött), en weekend med helpension för två och glada miner. Full pott alltså. Kan inte bli så mycket bättre, fick väl det här bygget att gå runt någon vecka till nu alltså. 

Idag bjöds vi också på sol när vi skulle skejta mellan Idre fjäll och Särna. Hade förhoppningar om att inte behöva ta ut mig alltför mycket idag, på papperet så måste jag ju ändå säga att jag var en av de bättre skate-åkarna i gänget. Tog det väldigt lugnt ut från start, men hamnade ändå först direkt på något vänster. Tänkte då att jag lika gärna kunde åka på i en lagom tröskelfart. Ganska snabbt så blev jag och min bror Jonatan ensamma. Jag åkte på i en så hög fart jag kunde utan att gå på rött, försökte åka stort och snabbt på lättåkta partier, jobba över krön, utför och i kurvor. Men samtidigt hålla igen en del uppför. 

Efter 14 kilometer så frågade jag om jag kunde få hjälp att dra och svaret blev; "nej, dra du", så var det med den saken. Strax innan bergspriset vid 30 kilometer så åkte vi först fel i en korsning, stannade och chansade sedan på rätt väg. Tyckte att jag hade åkt på i bra tempo hela vägen och började nästan bli orolig att mitt sällskap var omänsklig för dagen, men strax innan bergspriset så lade han korten på bordet och berättade att jag fick lov att sänka farten om han skulle orka gå med mig in. Jag ville ju hjälpa honom att dra och kanske klara en andraplats i totalen. Min seger var ju i det närmsta klar, så jag saktade ner och peppade honom hela vägen in. Jag lät honom dricka lite sportdryck ur min slang och gav också bort min gel. 

Vi rullade på i lagom tempo in till mål och med 500-600 meter kvar så ökade jag farten lite och kunde vinna både den andra etappen (min nionde långloppsvinst i karriären) och även totalen i Idre-raiden 2017! Riktigt kul. Det var en skön och ganska behaglig etapp för mig idag, sista två milen var ren njutning, även om det började gå rätt tungt i den blöta snön så var det aldrig riktigt jobbigt. 

Stort tack till arrangören för en riktigt rolig och utmanande tävling! 

Siffror från klockan:

1,54,27 timmar
42,37 kilometer
165 snittpuls
182 maxpuls
325 höjdmeter

Bilder:


Avslappnad inför start
Jonatan, jag och Jonathan Hedbys, tjitt-tjattar inför start  


Soligt och fint strax innan start


Strax efter start


Kutryggig skategubbe


Nöjd segrare med renkött i famnen


Den kutryggige


Mitt dragvilliga sällskap för dagen, som hälsar att han egentligen är en mycket bättre skidåkare än undertecknad och jag kan väl bara instämma i det

5 kommentarer:

Håkan sa...

Grattis till segern och till Renen! Skav är ju sjukt gott!
Hur många åkare var med totalt? Känns som ett kul alternativ till vasan även för oss blåbär!

Anonym sa...

Grymt kul! Grattis till er båda!

Adam Steen sa...

Tack! Japp :)

Typ 100. Första året. Men planen och förhoppningen är att det ska växa. Det tycker jag :)

Tack!

Anonym sa...

Mördande konkurrens...

Adam Steen sa...

Tönt. Ställ upp själv då, horbög