torsdag, mars 16, 2017

Warrior, vår, fet, klassiska intervaller


Vårsmilarn

Hörni, det är vår! 

Känner att jag sakta blir lite gladare och piggare. Det blir ljusare ute och vi slipper dessa eländiga minusgrader. Vårjackan och mina sneakers åkte på idag, allt för att pusha på känslan av att sommaren "snart" är här. Men som den pessimist jag är så räknar jag givetvis med bakslag i form av snö och kyla.

Det här med träningsmotivationen var ju på tapeten både igår och i förrgår. Det får jag leva med, känns lite bättre idag faktiskt. Det är mest omkring gympass och efterföljande skidåkning eller löpning som det kan bli lite kämpigt tycker jag, det tar sådan tid att genomföra dom passen så jag stressar upp mig i onödan av detta. Helst vill jag ju köra enbart gym på "gympassen", men begränsad tid på grund av jobb och att jag är lite bekväm kring att gå upp i ottan för att köra dubbla pass så får min variant med gym + skidåkning/löpning fungera. 

Jag går ju lite på halvfart nu mentalt när säsongen är över. Det kanske är därför som jag blivit så fet igen? Vägde in på 72 kilo igår, mår dåligt av det. Dessutom så har jag inte haft den mentala styrkan denna vecka att köra en "dödsfasta" på drygt 45 timmar. Dock har jag hittills denna veckan kört en så kallad "warriors diet" och planerar även att fortsätta med det veckan ut. Det betyder att man fastar 20 timmar och har ett ätfönster på 4 timmar. För min del betyder det att jag endast äter middag, med lite efterföljande (känsliga läsare varnas) godis eller annat sockerfyllt skit. Har svårt att hålla mig ifrån godiset alltså, det är ju så gott. Speciellt på kvällarna tycker jag det är jobbigt att sitta i soffan utan något onyttigt att äta. Det skapar någon form av trygghet. Svårt att förklara. Jag är väl psyk helt enkelt. Hoppas att jag kan avvänja mig och gå ner till mina sub-70 igen. Den som lever får se. Det funkar i alla fall klockrent att inte äta något under dagarna, känner mig pigg och alert ändå. Men dom jävlar som säger att idrottare/skidåkare har svårt att få i sig tillräckligt med näring eller energi är ju helt bakom flötet, det är bullshit! Det är ju hur enkelt som helst att äta tillräckligt, allt annat är rent och skärt skitsnack. Förvisso så är det snart off season och jag kanske inte behöver fokusera på vikten just då, men det är tufft, allt handlar ju om det i min värld, tyvärr. Jag vill ju bara vara deff (och lite brun), ska det vara så jävla svårt?! 

Som lite hjälp på traven i min strävan att bli deff så ska jag idag ge mig ut i skidspåret för att köra lite intervaller. Och vet ni vad?! Jag ska köra klassiska intervaller för första gången på över ett år!? Hur sjukt är inte det då? Tänkte damma av mina Fischer twin skin dagen till ära. Är faktiskt rätt taggad också. Kan ju kanske bero på våren och att jag slutar 12,30 idag! Vi ses uppe på Lugnet klockan 13,30 i tävlingsdräkt och med ett nervöst leende på läpparna. Puss hej.  

Inga kommentarer: