fredag, april 07, 2017

700 timmar; check och boom!

 
 
Mina damer & herrar och mina damer & herrar! 

Det är klart nu, jag har gjort mitt, kan dra mig tillbaka, klockan är slagen, det finns inget mer att hämta och så vidare. Säsongen är äntligen över på riktigt! En lång, slitsam och bitvis tuff säsong. Men också en väldigt rolig och lyckad dito. Idag gjorde jag det sista träningspasset på minst två veckor. I alla fall det sista planerade. Jag tog mitt pick & pack till Lugnet och åkte där ett kort skidpass på 45 minuter och 9 kilometer, stakning. Lade även in fem stycken impulser under den sista halvan av träningen. Det var nästan bättre förhållanden där uppe idag än igår, tror att spårgubbarma lagt ut en del snö från överblivna snöhögar. Så för er som vill går det nog att åka några dagar till faktiskt. 

Fick till en okej träningsvecka: 7,50 timmar och 76 kilometer. Det var en av de mest slitsamma veckorna rent mentalt under detta träningsår, men det är bara att bita ihop och göra jobbet, även i motvind. 

Ska bli skönt att få lägga skyddsparaffin på skidorna och sedan ställa in dom på sommarförvaring. Fast jag kanske tar med dom upp för säkerhets skull när vi drar till Grövelsjön den 17:e april. Har också planterat ett litet frö i mitt huvud att jag (trots att jag frångår alla mina principer) kanske tar fram rullskidorna i tre dagar i början av vecka 17, innan vi drar ner till Kreta. Så trots att det väntar vila och träningsfrånvaro har jag ändå börjat skissa lätt på kommande träning uppe i huvudet. 

Nu sitter jag höger fram i bilen på väg ner till Ullared, en jävla resa, vi är någonstans mellan Motala och Jönköping för tillfället. 

Inga kommentarer: