onsdag, april 26, 2017

Årets första tretimmarspass på rullepösarna


Aloha comrades!

Fy fan vad jobbigt det är med rullskidor alltså. Inte minns jag det såhär när jag klev av dom för sista gången i november någon gång?! Det är ju ett evinnerligt slit, utan slut. I måndags så tyckte jag ju rullskidorna rullade lätt till en början, då hade jag medvind och torr asfalt. Idag klev jag ut till motvind och blöt asfalt istället, det var väl kanske inte den mest inspirerade öppning på ett träningspass direkt. Precis som i måndags så stakade jag på mina 4-3:or (undrar hur många gånger under det kommande halvåret jag kommer skriva 4-3:or?!).

Rundan jag körde idag var rätt så fin ändå: Mats Knuts väg - Mellsta - Övermora - väg 293 - Smedsbo - Aspeboda - Ornäs - Domnarvet - Bergebo tur och retur - Mats Knuts väg - Skräddarbackens topp och tillbaka. Denna lilla tur blev totalt 48,35 kilometer, tre timmar och 400 höjdmeter. Trots knappt några stigningar så var det inte många meter som var gratis idag, fan så jag slet. Men det ska nog bygga upp mig igen på sikt. Perfekt med lite tyngre rull ändå tycker jag, lunkade in på 131 i snittpuls. Den snittpulsen kommer jag inte vara i närheten av om några veckor om jag fortsätter såhär. Perfekt!

Nu väntar lite packning inför morgondagens resa. 

2 kommentarer:

Julian Schönfelder sa...

Någon speciell anledning till varför du just bytte ut framhjulen istället för bakhjulen till 4:or?

Adam Steen sa...

Förra året körde jag ju mestadels på 3-3:or, i år ville jag öka på motståndet litegrann, därför valde jag att sätta fyrorna fram. Vilket ger en mindre ökning i motståndet än om jag hade satt dom bak. Den anledningen är det :) Tänkte försöka mig på att använda dessa när andra åker på treor, då vill jag slita lite mer, men inte ta död på mig helt :)