onsdag, april 19, 2017

Idag har vi varit utomlands

 
Tjena tjena!

Gårdagens skidtur

Vi har det fortsatt bra här uppe. Igår var det sol hela dagen, utan ett enda moln. Totalt så åkte gick vi 22,5 kilometer på strax under fyra timmar. Förutom att vara upp på Storvättershågna så avslutade jag också turen genom att hetsåka upp på Jakobshöjden (1103 möh) och sedan genskjuta Amanda och Boss ner på leden igen. Vi fick lite färg i ansiktet efter gårdagen, vi spenderade nämligen några timmar ute på altanen vid husväggen. 

Dagens utomlandsresa

Jag hade två (för Amanda hemlighållna) "skidmål" denna resa. Det ena var Storvättershågna och det andra var att åka in i Norge. Som ni redan läst så klarades det första målet av igår. Idag bockades även det andra av, jippie! Vi tog bilen ner till sjöstugan, därefter åkte vi längs med Grövlan i några kilometer innan vi korsade den: 


Vi fortsatte sedan uppåt längs några leder som jag inte minns namnet på. Stannade till då och då för att kolla hitta.se-appen i friluftsläget, för att se om vi var på rätt väg och efter cirka sju kilometer och 50 minuter så nådde vi den Norska gränsen:

 
 
 
Vi steg över på "den andra sidan", drack lite vatten och sedan vände vi hemåt igen. Det fanns en annan väg att ta ner till Sjöstugan, vilket vi gjorde och kom tillbaka till den över följande fina hängbro:

 
 
Tillbaka vid Sjöstugan så övertalade jag Amanda att ta bilen hem, så jag fick åka skidor. Så jag fick avsluta dagens fintur med en mäktig backe tillbaka upp till fjällstationen. Idag så körde jag i princip bara stakning, dels för att underhålla musklerna lite, men också för att det på stora delar av turen bara var ett eller två klassiskt dragna spår. Hur som helst så var det grymt fina förhållanden och även miljöerna är helt makalösa här uppe. Fick faktiskt en del träning idag då Amanda hade Boss framför sig med en dragsele  så bitvis var det tävlingsfart för mig och bitvis var det rätt så lugn åkning. Totalt skramlades det ihop 15,7 kilometer på 1,42 timmar. 

Några fler bilder:

 
    

Inga kommentarer: