söndag, april 23, 2017

Mobilabonnemang

Hejsan alla mina läsare.

När det kommer till mobiltelefoner och mobilabonnemang så är det nog inte många i vårt avlånga land som inte har en/ett. Det är nog snarare en regel än ett undantag att man har en mobil. När det kommer till att äga en mobil så har några få ett kontantkort, oftast ganska unga personer och även bland lite äldre personer så antar jag att det är mer vanligt. Men de allra flesta har ett abonnemang. Med ett abonnemang innebär det oftast att man låser upp sig på 12 eller 24 månader och får köpa en mobil till ett reducerat pris. Du kan dock köpa en mobil först och därefter skaffa ett abonnemang. Det finns en djungel där ute med olika abonnemang och abonnemangsformer, vissa betalar en pott som man får ringa för och gör man inte av med den så läggs den på till nästa månad och så vidare. Ganska populärt för några år sedan, jag minns att jag hade ett sådant. Något som är mer vanligt numera är ett fast pris-abonnemang. Med det menas att man betalar en fast avgift varje månad. Det finns också en rad olika operatörer som inte bara erbjuder olika tjänster och priser på dessa, de olika operatörerna har också olika bra täckning på sina abonnemang. Det kan vara bra att kolla upp operatörernas täckningskartor för att se om dom har bra täckning där just du bor. 

Något mer som är vanligt med abonnemang nu för tiden är att det vanligtvis är fria samtal och sms, men det är för surfmängden man betalar. Ju mer surfmängd (ofta angivet i GB) desto dyrare abonnemang. Inte en så konstig utveckling kanske med tanke på att de flesta använder sociala medier och surfande på mobilen, snarare än att ringa. 

Är man osäker på vilket abonnemang eller vilken abonnemangsform man ska välja så finns det bra sidor på internet där man kan jämföra mobilabonnemang för att komma fram till vilket som passar en bäst.

Inga kommentarer: