söndag, april 02, 2017

Snabbast i Grönklitt

 

Yours truly, Adam Steen. Snabbast i Grönklitt idag. Var lika bra att avsluta säsongen på topp kände jag och gasade ur det som fanns. Snabbare snitthastighet än på gårdagens skatelopp säger väl en del om min förmåga på stakning kontra skate. 

Jag startade hopplöst långt efter idag, men gav ändå det jag hade. Märkte snabbt att jag tog in på Johannes Eklöf framför. Upptäckte också att mitt glid var riktigt bra idag med Briko Maplus FP4 hot spray-pulver-spray och en skärande 2 mm rill så flög skidorna nästan fram. Det var i princip bara att åka med. Ut på andra varvet så plockade jag också Daniel Södersten och Martin Hammarberg. Några hundra meter innan målet så hann jag också ikapp Victor Gustafsson. Hann var den första med fästvalla idag, även Måns Sunesson körde fäste. För några år sedan hade ingen stakat en sådan här bana, men det var bara i en backe som jag behövde saxa, resten var stakning. King! "Double poling is not a crime!" 

La mig i målet ganska utpumpad efter väl förrättat lopp, hörde av speakern att jag vunnit och ropade då lite adrenalinstinn; "Barneskirenn!". Får be om ursäkt för det, men blev så jävla nöjd! Kropp och skidor fungerade så som jag siktat på och tränat för. Det är alltid kul! 

Siffror från klockan:

25,12 minuter
8,80 kilometer
178 snittpuls
186 maxpuls
21,0 km/h snittfart
145 höjdmeter

Inga kommentarer: