torsdag, maj 25, 2017

5,18,06 h - 93,38 km


Årets första långpass är nu lagt till handlingarna. Jag hade äran att få med mig Amanda på cykel under den första halvtimmen och strax därefter så mötte Guld-Jesper Nyström upp mig och följde med i en timme. Trevligt med sällskap på mitt fina stakpass.

Jag tog en vända runt Runn idag, ni ser rutten här under:


Det gick rätt så smärtfritt i lite drygt fyra timmar, sen så blev jag rätt så krispig vill jag lova. Mellan Torsång och Aspeboda var det en riktigt jobbig motvind. Där fick jag visa prov på mental styrka, i övrigt så var det "bara" vanlig motvind på i princip hela rundan. Jag fattar inte hur det är möjligt?! 

Som alla andra pass denna säsong så åkte jag med mina Elpex team 610 4-3:or, dom rullade faktiskt lite lättare än Jepsers Swenor 3:or. Men det kan ju ha att göra med att jag är överviktig också. Jag använde min USWE vätskeryggsäck som jag hade fyllt med två liter sportdryck, drycken räckte precis rundan igenom. Till frukost så åt jag tre kokta ägg och en avokado, började känna mig lite hungrig under den sista halvtimmen, det gick dock över när jag drack lite sportdryck. 

Fick idag svar på min ansökan om pjäxor hos Salomon, skulle få betala 7000 kronor för carbonpjäxan skate, billigt. Handskar är det som vanligt nej på och det verkar även bli så på stavar. Skidor har vi inte ens lagt ner mödan att fråga om. Att vinna långloppscupen i Sverige och tillhöra en av de bättre svenska långloppsåkarna räcker inte långt för undertecknad. Varken team eller sponsorer vill veta av mig. Känns värt att slita på med dessa premisser. Tur dock att jag har några få sponsorer som levererar och förstår värdet i att sponsra mig. För även om inte resultaten alltid är de bästa så syns jag mycket och har en av de största skidbloggarna i Sverige.. Nog om det, blir bara less av att tänka på det.

Siffrorna från dagens pass:

5,18,06 timmar
93,38 kilometer
121 snittpuls
151 maxpuls
17,6 km/h snittfart
610 höjdmeter


Inga kommentarer: