söndag, maj 07, 2017

Första femmilen för åretHalli, hallå!

Idag hade jag återigen turen att bli trött, inte fy skam det va?! Samma träningssällskap som igår, fast denna gång rullskidor stakning: jag (Elpex 4-3), Adam Larsson (Elpex 3-2) och Antonie Auger (Marwe 6). I och med att jag hade lite tyngre rull så fick jag gå på lite mer, perfekt tycker jag. 

Dagens runda var planerad till tre timmar, det landade på 3,30. Livet med plustid! Jag startade från Nygårdarna där jag mötte upp Antonie (min nya franska träningskompis som bor alldeles här intill och är en lovande långloppsåkare). Vi styrde sedan skutan mot Övermora där vi mötte upp Adam. Turen fortsatte igenom Vallmora och sedan ut till Smedsbo. Strax innan vi kom ut i Smedsbo så blev vi jagade av två stycken amstaff-hundar som kom kutandes ut från en gård i full kareta. Dessa hundar hade Adam blivit jagad av förra året. Jag reagerade på instinkt och ropade helt enkelt "nej!" varav hundarna tvärstannade och vände hemåt igen. Tur det, även om jag inte tyckte de verkade så ilskna, mest leksugna. Efter Smedsbo så åkte vi vidare igenom Aspeboda, Ornäs och Hönsarvet. Därefter så tog vi en tur upp till Bergebo för att få lite höjdmeter. Vändan avslutades med Medväga - Övermora - Mellsta - Nygårdarna. 

Precis som igår så skippade jag frukost och mat innan träningen. Jag måste ju försöka låta bli att se ut som en boll. Fungerade kanon, i alla fall att träna, det här med att sluta se ut som en boll tar nog längre tid än 3,30 timmar. Under de sista 45 minuterna blev jag lite krispig, men det var nog mest för att jag tränat nästan tio timmar på tre dagar. Startade ju nästan från noll i träningsvana. 

Turen blev 53,4 kilometer och vi plockade 370 höjdmeter. Bra nybörjarpass. 

Imorgon väntar det jobb och tillbaka in i vardagen igen. Ska faktiskt bli rätt så skönt! Drickapaus i Hönsarvet

Inga kommentarer: