tisdag, juni 27, 2017

Nypremiär på gym och skaterullTjo!

I något desperat försök till att öka motivationen så griper man ju efter dom halmstrån som dyker upp. Häromdagen fick jag en idé om att jag skulle börja gymma igen, även på sommaren. Inte max och inte hypertrofi (muskelbyggande), utan typ 5-6 repetitioner. Tänker väl mest att jag behöver något nytt för både fysiken och det mentala. Verkar ju ha skitit sig helt hela det här med sub 70 och vikten. Det var ju en av anledningarna förra sommaren till att jag inte ville gyma. Men det är nya tider nu. Och jag tror också att gymstyrka kan vara ett bra sätt att utmana mig på och ger en liten utveckling. Den som lever får se. 

Jag tog mina skaterullskidor till Actic vid Maserhallen här i Borlänge för ett premiärpass idag. Det var ett rätt så bra gym, det mesta av det jag behöver finns där. Jag bombade av följande pass idag:

- Chins med crunch (sneda knäuppdrag) 3 x 8
- Enbebsknäböj 3 x 5, 50 kilo
- "Stakning" knästående i cablecross 3 x 5, 64 kilo
- Magchrunches i cablecross 3 x 6, 96 kilo
- Bänkpress 3 x 5, 70 kilo
- Latsdrag 3 x 5, 68 kilo
- Stakkast med medicinboll 3 x 8
- TRX-styrka i cirka 20 minuter

Kändes rätt bra att få ge musklerna en omgång. Och som sagt så blir det ju något nytt både för det fysiska och psykiska. Det behövs. 

Jag avslutade mitt träningspass med en vända i Skräddarbacken på rullskidorna. Totalt fick jag ihop 1,50 timmar, nästan 29 kilometer och 315 höjdmeter. 

En ytterligare träningsdag avklarad. Bara att tugga vidare. 

Inga kommentarer: