onsdag, juni 28, 2017

Träningssällskap och deg lär in


Det var ett riktigt ”ryssgym” i källaren på Actic, där jag tränade igår  

Tjena tjena!

Idag ska jag få sällskap på träningen, ska följa med Adam Larsson på hans klassiska intervaller, jag ska staka. Därefter så fortsätter jag väl mitt pass i en-två timmar till. Kanske lägger in någon mer intervall mot slutet, då har jag ju kört något av ett ”vasapass” i alla fall..

Börjar ju bli lite nervös kring hela den här pappagrejen. Först tänkte jag att jag utan problem kunde klara mig från att jobba hela sommaren, utan inkomst. Men oron dyker ju upp när jag tänker hur dyrt allting blir. Så vete tusan hur det ska bli, lär ju ha in lite pengar. Om någon vill ha sina fönster putsade så kan jag göra det, om någon behöver ha en rullskidslektion så löser vi det och om någon vet något jobb på några (2-4) veckor så är jag intresserad! Det här med A-kassa och skit är väl helt uteslutet antar jag?! Aldrig varit med i något och aldrig satt mig in i det. Sådant är väl för nyanlända och/eller sossar?! Kom gärna med lite tips och tankar tack.

Hörs lite senare!

5 kommentarer:

Anonym sa...

A-kassa är nog lite sent påtänkt, men skriv in dig på arbetsförmedlingen (om du inte redan gjort det) så du skyddar din SGI! Eftersom du är arbetslös (?) under sommaren förlorar du SGIn du jobbat upp om du har otur! Du vet ju att duhar jobb i höst vad jag förstår men bäst att ta det säkra före det osäkra när det gäller föräldrapeng osv. (Sorry om du redan tänkt på allt detta men jg hade SÅÅÅ önskat att jag visste det här när vi skulle ansöka om fp). Ha det gott och hoppas du får tag på nåt jobb!

Adam Steen sa...

Typiskt. Har skrivit in mig på arbetsförnedringen. Vad är SGI? Japp, har jobb i ett år iaf. Så vi får se då. Tack! :)

Anonym sa...

Hallå Adam
En fråga från en novis; åker du rullskidor med kompressionsstrumpor (fråga utifrån bilden på bloggen)?
Jag har lite problem med vaderna. Som krydda på moset så har jag fått hälsporre...

Trevlig sommar
Jonas

Anonym sa...

Vet inte om jag ska ra din kommentar seriöst eller oseriöst, men jag svarar utifrån att ditt svar vad seriöst: SGI är ju det din föräldrapeng kommer grundas på, dvs der du tjänat ihop! Har du ingen SGI får du sjukt kass föräldrapeng. Jag har varit arbetslös hela graviditeten men då jag var inskriven på arbetsförmedlingen under hela perioden så skyddades min SGI och därmed fick jag föräldrapengen grundad på lönen jaf hade sista jobbet jag hade innan jag blev arbetslös! Och det blev EXTREMT stor skillnad kan jag säga så vi är glada att vi till slut Dick lite pejl på hur försäkringskassan fungerar!' Men du hinner iofs jobba upp ny SGI under året men häll koll på det här med att inte ha en enda "oskyddad dag", tänker på om du tex är anställd bara över terminerna och därmed är "arbetslös" under jullovet trots att du vet att du har jobb hela vårterminen!

Adam Steen sa...

Hejsan! Jag har åkt med sådana strumpor nu sen förra fredagen då jag gjorde illa min hälsena/vad. Annars tränar jag aldrig med sådana strumpor. Då har jag dom bara till återhämtning. Trist, hoppas du kryar på dig!

Haha va? Varför skulle du inte ta min kommentar seriöst? Okej, krångel. Allt är då så omständigt i detta sosseland.. Hur ska man kunna hålla koll på allt.. Tack för infon i alla fall.