fredag, juli 21, 2017

20x3 minuter - detta är ingen lek


Fy fan. Dagens pass tog där det skulle, helvete alltså!! Det är ju först och främst inte på smått vis hur det blåser. Dagens pass var inget undantag. Jag åker ju en runda med start och mål på samma ställe och har MOTVIND I PRINCIP HELA PASSET!!! Tillsammans med motvinden så bjöds det idag också på regn i drygt en timmes tid. Halvvägs in i passet var jag rätt less, så jag skrek och svor i några minuter innan jag tog tag i mig själv och fokuserade på det jag skulle göra istället. 

Passet började med 2,15 timmars lugn åkning på mina elpex 4-3:or (fyrorna fram gör att dom i princip rullar som treor). På den tiden hann jag med en kort sväng i Skräddarbacken, sedan Stora Tuna, Gustafs och nästan Stora Skedvi. 

I Stora Skedvi så drog jag igång med dagens rätt så svettiga uppgift: 20 stycken treminutersintervaller, med en minuts vila mellan varje (kolla siffrorna på kartan under så ser ni, hann exakt till Torsångs café). Det var bitvis rätt jobbigt, men inte ohanterbart. Höll en bra marschfart med successivt högre puls. De flesta intervaller hade jag över 20 km/h i snittfart och maxpulsen för dagen blev 179. Inte fy skam ändå. Avslutningen av passet från Torsång och hem blev rätt så slitsamt, dock så började solen retsamt titta fram, vilket ingav någon form av hopp igen.  

Tittar jag på klockan så skvallrar den om att jag fick ihop 4,20 timmar, 76,31 kilometer och 440 höjdmeter. Det trodde jag inte när jag mer eller mindre fick släpa mig själv iväg i förmiddags. 

Här är dagens rutt:


Inga kommentarer: