måndag, juli 31, 2017

Bänkat & stakat


80 kilo på stången och housemusik i Bose-lurarna, allt i sin ordning

Tjena!

Veckans första pass blev traditionsenligt ett gympass med efterföljande stakning på Elpex-fyrorna. Försöker ställa på med så mycket vikter jag mäktar med, för att verkligen utmana mig, idag så fick jag faktiskt plocka av 2,5 kilo på det sista setet i bänkpressen. 

Här är dagens träningspass:


- 15 minuter stakning till Maserhallen och Actic

- Gymstyrka:

  • Chins med chrunch 3 x 8 
  • Enbensknäböj 3 x 5, 57,5 kilo
  • "Stakning" på knä i cablecross 3 x 6, 68 kilo
  • Magchrunches i cablecross 3 x 6, 105 kilo
  • Bänkpress 2 x 5, 80 kilo + 1 x 5, 77,5 kilo
  • Latsdrag 3 x 5, 82 kilo
  • Stakkast med medicinboll 3 x 8
  • TRX-styrka

- 2,45 timmar stakning, till Skräddarbacken och därefter resterande del där. Under denna tid så körde jag lite stakstyrka i form av enarmsstakning, fem minuter per arm, därefter fem minuter av smirnofstakning och avslutningsvis tio stycken fartökningar á 20 stavtag. 

Fick slita bitvis idag, tuffa träningar, tungt rull och otränad kille, jobbig kombo. Men jag tog mig igenom ytterligare ett bra pass. Enligt pulsklockan så fick jag ihop tre timmar, 40 kilometer och 490 höjdmeter. Den säger också att jag har tränat 87 timmar i juli, det med åtta vilodagar och utan styrketräning. Kämpa! 

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Adam.

87 timer i juli er bra, særlig med 8 hviledager:) Ser du gjennomfører mange lange økter som jeg tror gjør deg sterk til vinterens langlopp. Hvis jeg kan få komme med et lite tips, ville passet på så ikke alle øktene blir så lange utover høsten. Fort gjort at man kan bli seig og miste litt fart. Kapasitet og fart er viktig og det er kanskje lettere å trene når øktene er litt kortere. Tror to kortere økter kan være bedre enn ek lang av og til:) Men stå på, du gjør en solid treningsjobb.

Hilsen Simen Østensen

Adam Steen sa...

Hej Simen.

Kul att du skriver. Då stämmer det ju som du sa när vi sågs i Norge tillsammans med Martin Johansson att du läser min blogg, skoj!

Tack så mycket. Det rullar på! Jag vet, du har alldeles rätt i det. Men samtidigt så vill jag passa på att träna nu när jag är fri från jobb, dessutom så ska jag snart bli pappa, så det kan bli svårt att hinna få tid till träning sen när jag ska jobba och vara pappa. Därför passar jag på att träna mer nu, samtidigt så gillar jag inte riktigt att träna dubbla pass. Men framåt hösten så ska jag köra mindre timmar och mer intensiv träning!

Hoppas det går bra för dig med din träning också!

Ha det fint!

Unknown sa...

Hej Adam!
Jag ska till Falun nu i helgen på rullskidskurs med Tynell Activity. Tänkte om du har några förslag på fina löprundan man kan springa på Lugnet, tänkte mig runt 10-15km

Adam Steen sa...

Tjena! Tynell?? Finns en del fint där. Lugnet och Jungfruberget är ju riktigt fint. Testa bergsstigen :) och nästa gång så dyker du upp hos mig på rullskidskurs ;)

Unknown sa...

Fick nys om att du hade rullskidskurser först när jag bokat med Tynell. Men nästa gång kör jag med dig.
Ska testa bergstigen!

Adam Steen sa...

Typiskt det då. Det låter bra! :) gör det! Ha en fin vistelse i Falun :)