torsdag, juli 13, 2017

Fiske med drama igår, cykling idag


Fyrhjulingshäng, i väntan på ”räddning”

God morgon!

Efter en seg inledning på gårdagen så blev det lite fart senare. Vi började med att fiska på ett ställe, men utan napp så började vi båda tröttna ur, så vi åkte och köpte mat för att sedan ta oss till ett annat ställe. Antingen för att bara ha picknick, eller för att även fiska. Det slutade med att vi bara drog hem, då det började regna och vi inte hittade något bra ställe. 

Efter att ha ätit och vilat lite så skulle vi ta fyrhjulingen upp till tjärnen/sjön Bjusan för att fiska. Den startade inte så vi blev tvungna att använda bilen och startkablar för att få igång den. Vi tog oss upp till Bjusan och fick sex stycken mini-abborrar innan vi stan blev uppätna av knotten och gav upp. Tillbaka vid fyrhjulingen så visade det sig att batteriet till den inte hunnit laddats på den svängen vi åkte, så vi fick ringa upp Amandas pappa som kom dit med bil och hjälpte oss få igång den igen med startkablar. Han berättade då att en älg hade sprungit ut precis framför bilen. 

Vi tog en liten extrasväng uppe på grusvägarna ovanför Bjusan innan vi drog oss hemåt. Ett par kilometer innan vi var framme så steg en älg ut på vägen, troligen samma som Amandas pappa träffat på. Älgen stannade på vägen, mindre än 100 meter framför oss och bara glodde. I säkert 3-4 minuter stod den där, innan den sprang in i skogen igen. Läskigt värre, har ju hört talas om älgar som jagat folk. Men det är nog högst sällan sådant händer. 

Nu ska jag ut på en cykeltur med ett gäng skidåkare, blir fint!


Kul som bara den att köra fyrhjuling


Fint uppe vid Bjusan


Tveksamt om ni ser älgen?Denna fisk fick jag på första stället vi var på. En stensimpa?

Inga kommentarer: