fredag, juli 07, 2017

Fyratimmars stakpass med intervaller


Känslan innan dagens pass ljög inte. Sliten. Men jag bet ihop och gjorde det jag skulle. Skönt så. Pulsen är på orimligt låga nivåer nu, sliter som ett djur på platten och ligger på 98-102 i puls ungefär, under "uppvärmningen". På den första intervallen hade jag 136 i snittpuls.. Sjukt så in i. Men jag sa åt mig själv innan att gå på intensitet och försök håll en bra teknik. Inte bry mig i den ständiga motvinden och inte i den låga pulsen, klarade det rätt bra faktiskt. 

Passet började med drygt en halvtimme i Skräddarbacken, sedan tog jag mig via lite omvägar bort till Torsång. Från Torsång så åkte jag över Naglarby till Gustafs och sedan över Milsbo tillbaka till Torsång. Avslutade passet genom Dalsjö och Domnarvet. 

Intervallerna jag körde idag startade efter två timmar lugn åkning, det blev som följer:

10 minuter

10 minuter

4 minuter

4 minuter

1 minut

1 minut

Allt detta gånger två (totalt 60 minuters intervalltid). Två minuters vila mellan allt förutom enminutersintervallerna. Snitthastigheten låg över 21,2 km/h på allihopa i alla fall, med Elpex 4-3:or. Jävligt sliten muskulärt idag, gick inte att ta ut mig i flåset alls, men väl ett bra pass där jag fick försöka träna på att hålla hög fart på platten. Mot slutet av passet så fick jag ont i någon benbit på handen, samt lite i axeln/skulderbladet igen. Hoppas det släpper till imorgon. Fyra timmar var jag ute totalt och fick ihop 69,24 kilometer. Det blev något dravel med klockan efter cirka 2,40, när jag var i Torsång för andra gången, i slutet av den andra enminutersintervallen så stod det något i stil med att den inte kunde lagra mer tid, så jag fick starta ett nytt pass och då fungerade det igen.. 

Inga kommentarer: