lördag, juli 29, 2017

Hann ut på en kort rullvända idag


Fikasugen som få i Gustafs, tyvärr var det semesterstängt. Fick fylla i vätskebältet med min soft flask, som jag brukar ha i fickan på bältet med mig, funkar riktigt smidigt. 

Färdigtränad för veckan, lördag eftermiddag, nu jävlar ska vi ut och supa järnet!! Eller nej, kanske inte, ska ju bli farsa och sådär, kanske inte så lämpligt då väl?! 

Jag fick med mig Adam Larsson på dagens pass och vi tog oss an alltifrån Bergebo-backen till backen i Gustafs upp till caféet. Inte nog med det så slog vi till med ett gäng olika impulser: 6 x 15 stavtag max + 6 x 20 stavtag i hög tävlingsfart. Under sista halvtimmen när jag var ensam så slog jag till med ytterligare sex impulser och två kortare fartökningar. 

Vädret bjöd på alltifrån regn till sol. Inga större skurar, så det var inga bekymmer. Dock så tror jag att vi haft lite mindre blåsigt denna veckan och det är ju helt fantastiskt. Nu är det bara en rejäl tropisk värmebölja som saknas! 

Jag fick ihop exakt fyra timmars (65 kilometer, 320 höjdmeter) stakåkning idag, denna gång på Elpex-treor. Har nämligen skruvat dit treor till framhjul på mina skidor som annars är 4-3:or. Vill ju inte flyga av direkt från start på onsdagens träningsrace, men det är väl ingen risk när jag inte möter storstjärnor som gänget jag mötte nere i Norrtälje på galejet!  


Adam dricker +Watt i en egen variant av soft flask som jag aldrig sett förr, men det verkar ju fungera det också

2 kommentarer:

Anonym sa...

I Norrtälje var du ju chanslös, vilket du inte borde vara eftersom du kom nästan topp 100 på Vasaloppet. Men jag tror inte du klara av snabbstakning, din styrka är mer att staka länge och långsamt.

Adam Steen sa...

Hahahahahah. Du får gärna utmana mig din jävla idiot!