tisdag, juli 11, 2017

Nästan ett Vasalopp


Pre intervals...


... Post intervals. Jag med Oakley Radar EV och Jonathan med Jawbreakers. 

Lyckades masa mig ur sängen och ta mig ut på ett nytt pass i mängden idag. Eller ja, det var ju tufft så klart. För bara två somrar sedan hade dessa pass inte varit att tänka på, nu haglar dom ju in. Men det gäller ju som sagt att passa på när jag är ledig. Tänkte idag på slutet av passet hur mycket jag verkligen gillar det här ändå, tuffa träningspass, ledigt och någorlunda värme. Inte fy skam. Värre är det i början av varje pass, har så jävla ont i kroppen och är så sjukt stel att nästan varje stavtag gör ont den första timmen, sedan släpper det och blir så mycket härligare och trevligare. En njutning kanske är att ta i, men nästan åt det hållet. Fortsätter jag med dessa positiva tongångar så tror ni väl att jag slagit i huvudet, så jag ska väl berätta lite mer om träningspasset istället. 

Hade trevligt sällskap på dagens träning i form av både Adam Larsson och Jonathan Engdahl. Adam var dock bara med i cirka två timmar, han skulle inte köra intervaller. Vi rullade på fina vägar som Jonathan visade, många var för mig helt nya, andra hade jag bara cyklat på, riktigt skoj! Skönt att få testa lite andra vändor än de vanliga standardturerna, även om Skräddarbacken är rätt bra (och nära hem, ifall Amanda får för sig att ringa mig när hon är på väg till BB i ilfart)..

Vi tog oss via småvägar till Gustafs (ruttkarta under), där vinkade vi av Adam Larsson och satte igång med våra intervaller. Idag blev det följande:

- 20 minuter "tröskel": 7,32 kilometer, 50 höjdmeter, 147 snittpuls, 165 maxpuls, 21,9 km/h snittfart

3 minuter vila

- 10 minuter 40"-20": 3,48 kilometer, 25 höjdmeter, 164 snittpuls, 173 maxpuls, 20,9 km/h snittfart

3 minuter vila

- 10 minuter 40"-20": 3,56 kilometer, 15 höjdmeter, 170 snittpuls, 184 maxpuls, 21,4 km/h snittfart

15 minuter vila (på grund av transportsträcka på storväg)

- 20 minuter "tröskel": 7,70 kilometer, 40 höjdmeter, 160 snittpuls, 169 maxpuls, 23,1 km/h snittfart  

Börjar känna mig rätt stark faktiskt. Bra känsla idag igen. Kanske börjar bli hyfsat tränad ändå?! Till frukost så åt jag endast fyra ägg och under passet intog jag strax under 1,5 liter sportdryck, inga problem med energin, men så finns det ju lite att ta av också:


Totalt så blev passet 4,42 timmar, 84,12 kilometer och 415 höjdmeter. Hade ett riktigt bra väder hela vägen i princip, dock så dök det upp några rejäla orosmoln strax innan jag var hemma, klarade mig dock från regn: 
Dagens fina rullskidstur

Inga kommentarer: